Last news in Fakti

19 Април, 2014 17:00 552 0

Тотнъм остава в зона "Лига Европа"

  • фулъм-
  • тотнъм-
  • лига европа

Тимът на тим Шерууд спря серията на борещия се за оцеляване Фулъм

Тотнъм остава в зона "Лига Европа" - 1
Снимка: БТА/ AP

Отборът на Тотнъм победи с 3:1 Фулъм в лондонско дерби на 35-ия кръг от английската Висша лига и запази 6-те си точки аванс пред Манчестър Юнайтед в борбата за заемане на едно от двете места, даващи право за участие в Лига Европа. "Червените дяволи" обаче са и с два мача по-малко.

По този начин възпитаниците на Тим Шърууд спряха и победната серия на "котиджърс", които имаха два поредни успеха и крачеха към спасителното 17-о място преди да се препънат на "Уайт Харт Лейн".

Тимът на Фулъм пък все още не е загубил шансове да се бори за своето оцеляване, след като с 30 точки заема 18-ото място в Премиър лийг, но е на две зад Норич и три зад Суонзи и Уест Бромич.

Паулиньо откри в 35-ата минута, но само след две минути Стив Сидуел изравни резултата.

"Шпорите" отново поведоха само три минути след почивката. Гари Кейн не остави шансове на Стокдейл. В 62-ата минута Кабул почти предреши изхода от двубоя с красиво попадение. Гостите пропуснаха и дузпа. Сидуел не успя да преодолее от 11 метра Лорис.

Така в крайна сметка Тотнъм спечели двубоя и вече има 63 точки. Фулъм е на 18-ата позиция с 30 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА