19 Април, 2014 19:02 586 0

Дортмунд и Байерн с убедителни победи

  • дортмунд-
  • байерн-
  • германия

Айнтрахт Брауншвайг и Майнц 05 не успяха да спрат немските грандове

Дортмунд и Байерн с убедителни победи - 1
Снимка: БТА/АР

Предсрочният шампион на Германия Байерн Мюнхен прекрати серията си от три мача без победа в Бундеслигата.

Баварците надделяха с 2:0 над последния в класирането Айнтрахт Брауншвайг и се заредиха с добра инерция преди суперсблъсъка си с Реал (М) от полуфиналната фаза на Шампионската лига през идната седмица.

В 76-ата минута Марио Гьотце изведе Писаро за 1:0.

Десет минути след това резервата на Нойер днес Лукас Редер изрита топката зад защитата на домакините и Манджукич вкара за крайното 2:0.

Брауншвайг от своя страна все още има реални шансове за запазване на мястото си в елита на Германия, но на този етап изглежда най-слаб от всички свои конкуренти.

Шампионите пък също ще имат косвено участие в разпределението на местата на дъното, тъй като им остават мачове срещу застрашените Хамбургер ШФ и Щутгарт, както и срещу Вердер (Бремен).

 

В друга среща от кръга, вицешампионът Борусия (Дортмунд) също си осигури участие в груповата фаза на Шампионската лига и догодина, след като победи с 4:2 борещия се за място в Европа отбор на Майнц 05.

Още в 6-ата минута топката попадна в Йоич, който от 20 метра стреля към вратата на гостите, а топката се отклони от Кирх и влезе в мрежата. Гостите се върнаха в мача с попадение в 14-ата минута. Оказаки стреля, а топката се удари в Хумелс и влезе в мрежата.

В 18-ата минута дортмундци отново поведоха в резултата. Левандовски се разписа след хубава атака на Борусия. Майнц отново изравниха в 53-ата минута на срещата. Шахин върна топката към вратаря на домакините, а Оказаки се справи със съпротивата му и изравни.

Три минути по-късно Ройс намери Пишчек в наказателното поле и той вкара за 3:2. В 79-ата минута Бунгерд беше изгонен с директен червен картон за игра с ръка в наказателното поле на Майнц. Левандовски матира Кариус и стреля към опразнената врата, но там Бунгерд игра с ръка.

Зад топката застана Ройс ,който не сгреши, оформяйки и крайния резултат 4:2.

Така Борусия събра 64 точки и запазва втората си позиция в класирането. Третият Шалке е с шест по-малко, но и мач в аванс. Четвъртият Байер (Леверкузен) е с 51 и също с мач по-малко, но дори и да спечели всичките си срещи до края не може да измести Дортмунд. Майнц от своя страна остава на седма позиция с 47 точки и има преднина от четири точки от Аугсбург в борбата за място в Лига Европа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА