Last news in Fakti

20 Април, 2014 13:30 927 0

Хамилтън триумфира в Гран при на Китай

  • хамилтън-
  • гран при на китай-
  • мерцедес

Силно представяне за целия отбор на Мерцедес

Хамилтън триумфира в Гран при на Китай - 1
Снимка: БТА/АР

Люис Хамилтън записа третата си поредна победа от началото на сезон 2014. Пилотът на Мерцедес стартира от полпозишън и не отстъпи първото си място до края на надпреварата за Гран при на Китай. Неговият съотборник Нико Розберг отново не успя да го победи и финишира втори.

Трети остана Фернандо Алонсо с Ферари.

Испанецът остави зад себе си двата болида на Ред Бул, карани от Даниел Рикардо и четирикратният световен шампион Себастиан Фетел.

Кими Райконен завърши на 8-мо място.

В Топ 10 завършиха още Нико Хюлкенберг (Форс Индия), Валтери Ботас (Уилямс), като 9-и и 10-и се наредиха съответно Серхио Перес (Форс Индия) и Даниил Квят (Торо Росо).

За победителят Хамилтън това бе първи в кариерата случай на три поредни победи. За Ферари пък в Китай бе първият подиум за сезона.

Следващият старт във Формула 1 е на 11 май за Голямата награда на Испания.

След състезанието, победителят Хамилтън призна, че е впечатлен и още не може да повярва с каква преднина разполага болидът на Мерцедес.

"Не мога да повярвам колко силна е тази кола. Тежката работа дава своите резултати и това се вижда пряко на пистата и от двойните ни победи. Отборът на Мерцедес е в голям подем и ще продължим да се развиваме по същия начин", категоричен бе Люис.

"Това е целта пред нас и ще я изпълним, защото конкурентите ни не спят и ще опитат да направят всичко по силите си да ни догонят", завърши британецът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА