Last news in Fakti

20 Април, 2014 15:00 7 955 3

Тайсъна стигна 1/4-финал на световното по бокс

  • тайсъна-
  • бокс-
  • световното

В следващата фаза българският боец ще се боксира срещу Масуд Юзифзада

Даниел Асенов се класира за четвъртфиналите на Световното първенство по бокс за младежи, което се провежда в зала "Арена Армеец" в София.

Тайсъна, както е известен роденият в ямболското село Кукорево състезател, победи по точки Батамир Гамболд от Монголия в своя втори мач в кат. до 52 кг и си гарантира място в топ 8 на шампионата.

Мачът премина изцяло под трактовката на българина, като още в първия рунд той успя да прати в нокдаун

Даниел бе по-активният, нанесе повече удари и заслужено спечели с единодушното решение на съдиите - 3:0 (29:28, 30:27, 30:27).

На ¼-финалите Тайсъна ще боксира срещу Масуд Юзифзада от Азербайджан, който победи по точки Абдулхаи Шарахматов от Узбекистан. Победа срещу азера ще гарантира на българина квота за Младежките олимпийски игри в Нанджинг през август.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    52кг ТАЙСЪН
  • 2 пенчо

    0 0 Отговор
    Мачът премина изцяло под диктовката на българина, като още в първия рунд той успя да прати в нокаут играещият с обратен гард Гамболд. Теодоре,не правиш ли разлика между нокдаун и нокаут?
  • 3 Ivan Petkov

    1 0 Отговор
    Тайсън от факултета!