23 Юли, 2014 11:54 3 685 3

Колело за $1 милион

  • veloworx bicycles-
  • the house of solid gold-
  • beverly hills edition

Американските компании Veloworx Bicycles и The House of Solid Gold обявиха, че пускат в продажба най-скъпия планински бегач в света. Всяко от 13-те колела от ограничената серия е покрито с 24-каратово злато и се изработва в продължение на 750 часа.



The Beverly Hills Edition, както е наречен велосипедът за шейхове, има емблема от 600 черни диаманта и 500 златисти сапфира. Задните части на височайшия колоездач пък почиват на седалка от алигаторска кожа.



Създаването на колело с безумната цена от милион долара всъщност има човеколюбив подтик. Печалбата от проекта ще бъде дарена на благотворителната организация Happiness Foundation International.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Alexander Hristov

    6 0 Отговор
    Малоумна история... печалбата ще бъде дарена на благотворителна организация.. иначе пък дерат крокодисли кожи за седалката..
  • 2 Коко Добрев

    3 0 Отговор
    Напърно безсмислено творение-става само за музей,но не и за колоездене.С тези гуми от фадрома и покритие от един от най-плътните и тежки метали спортуването ще се превърне в мъчение.
  • 3 Кобрата

    0 0 Отговор
    Последното нещо което бих си взел за 1 милион ще бъде колело...колко по-хубави неща има за тези пари.
    Този велосипед е експонат и мястото му е в музея, иначе като го спреш някъде и циганите ще му видят сметката.