Last news in Fakti

24 Юли, 2014 12:38 7 370 5

Audi се отказва от вариатора

  • audi-
  • вариаторна скоростна кутия

 

Компанията Audi обяви, че повече няма да монтира вариаторни скоростни кутии на своите нови автомобили. Производителят вече прекрати работа по усъвършенстването на тези трансмисии и обяви, че те ще бъдат заменени от модернизирани седемстепенни роботизирани скоростни кутии с два съединителя.
 
Според Ралф Ригер - инженер в немската марка, безстепенните кутии се използваха до този момент с цел понижаване на разхода на гориво. Сега обаче новата седемстепенна трансмисия с два съединителя е по-добра във всяко едно отношение от безстепенната, включително и що се отнася до разхода на гориво.
 
На този етап от Audi монтират вариатори на моделите си с предно предаване от семействата A4, A5, A6 и A7. По всяка вероятност първият модел, при който CVT-трансмисията ще бъде заменена с усъвършенствания робот ще е новата генерация на Audi A4, която ще се появи на бял свят през 2015 година.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пламен Бакърджиев

    4 0 Отговор
    Браво, може да се сетят и да сложат най- обикновена 7 степенна .
  • 2 dhcp

    4 0 Отговор
    Пламене, работите отиват на там, че скоро време ще се предлагат ръчни скорости като екстра Всичко набляга на автомата който уж бил доста по-добре от ръчката. Е аз искам да карам кола а не скутер
  • 3 Жоро Жоров

    3 0 Отговор
    Всички да минават на ток и да забравят за тия първобитни скоростни кутии...
  • 4

    3 0 Отговор
    Само ръчна
  • 5 Хрисофор Карамфилов

    2 0 Отговор
    Моѝ приятел за 2 год. 3 ремонта на неговата автоматична ск. кутия.И всеки път нещо различно се чупи.Плати колата още един път.