Last news in Fakti

27 Юли, 2014 09:00 13 274 5

Проекционен дисплей с допълнителна реалност

  • continental-
  • дисплей-
  • автомобили

 

Компанията Continental създаде интересен проекционен дисплей за автомобили, който има възможността да създава допълнителна реалност.
 
На този етап иновацията на Continental се явява предсериен вариант и тестовете продължават. Според създателите на новия проекционен дисплей серийната версия ще е готова през 2017 година.
 
В основата на новото устройство, работещо на принципа на кинопроектор, лежи микроогледално устройство DMD. Картината се генерира на сравнително голям участък на разстояние 7.5 метра пред погледа на водача. Вижте повече.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    1 2 Отговор
  • 2 Emre Mustafa

    1 0 Отговор
    Тва е добре , но дали няма да обърка шофьора ?

    Коментиран от #3

  • 3 Ивалин Йорданов

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Emre Mustafa":

    Със сигурност в началото докато водача свикне и разбере показаниятя.
    Това което видях е повече информация за работата на автопилота.
    Този тип дисплеи помагат и в това че водача няма да отмества много погледа за да контролира , в случая скоростта си на движение, а и фасадките за неизправност ще ти излизат своевременно пред очите, а не като на мой приятел да кара с прегрял двигател докато не му направило впечатление водата по предния капак!!
  • 4 Пламен Бакърджиев

    1 0 Отговор
    Всички иновации ще се използват в безпилотните коли. Така удоволствието от това, че автомобила ти се подчинява ще изчезне. Всички сме гледали научна фантастика. Е тя по един или друг начин навлиза в живота ни.
  • 5 Borislav Borisov

    1 0 Отговор
    А някой наясно ли е с факта, че докъто водачът е зает с видеоигри обстановката на пътното платно ще се променя?