Last news in Fakti

21 Август, 2014 12:15 5 179 0

10-степенна скоростна кутия за Ford Mustang

  • ford-
  • mustang-
  • трансмисия

Компанията Ford планира да оборудва новото поколение на Mustang с десетстепенна автоматична трансмисия. Тази скоростна кутия се разработва от американския производител съвместно с концерна General Motors. За създаването на девет- и десетстепенна автоматична скоростна кутия се заговори още през пролетта на миналата година, като тогава се предполагаше, че деветстепенната ще бъде предназначена за автомобилите на Ford и General Motors с предно предаване, а тази с десет предавки - за колите със задно.

Сега тази информация отново излиза на дневен ред, като е допълнена от факта, че въпросните многостепенни скоростни кутии ще се използват и за 4х4 автомобили, но първата такава ще е за новия Mustang. По последни данни с десетстепенна автоматична трансмисия ще се обзаведат новото поколение на Ford Mustang, както и бестселърът на компанията - новата генерация на пикапа Ford F-150. На този етап над десетстепенни скоростни кутии работят и в Hyundai и Kia.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА