Last news in Fakti

27 Август, 2014 12:05 3 108 0

Фотосоларна гора за автомобили

  • фотосоларна гора-
  • електромобили
Интересен проект на фотоелектрически паркинг във формата на вечно зелена гора беше представен от дизайнера Невил Марс. Идеята му е иновацията да изпълнява двойна функция и в същото време да изглежда естетически добре.
 
Първото предназначение на фотосоларните дървета е да са източник на възобновяема енергия, която да зарежда електромобилите. Втората функция на фотоелектрическия паркинг е дърветата да пазят сянка на паркираните автомобилите.
 
Освен, че формата на слънчевите батерии е листовидна, соларните дървета са движат по слънцето. Повече за футуристичния проект на Марс, вижте във видеото.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА