28 Август, 2014 12:41, обновена 28 Август, 2014 12:42 4 373 5

Барети обезвредиха геймър на живо

  • геймър-
  • барети

Ново явление добива все повече популярност сред американските любители на компютърни игри. Swatting произхожда от името на щатските специални части SWAT (Special Weapons And Tactics) и накратко може да се обясни като отмъщение чрез изпращане на барети на физическия адрес на противник, установен по неговото IP.

След като преди няколко месеца вбесен тийнейджър, когото често "убивали" в играта Call of Duty, прати спецчасти на свой 17-годишен съперник, сега феноменът заплашва да добие мащабите на епидемия.

В полицията бил получен сигнал от човек, който твърдял, че е застрелял двама свои колеги и е взел останалите за заложници, а при опит за намеса от страна на силите на реда ще застреля и тях. Пристигналите на място барети не открили никакви жертви, но за сметка на това атаката им била предавана на живо на сайта за стрийминг Twitch.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Jekata

    2 0 Отговор
    tova amerikancite sa mnogo tapi obache...

    Коментиран от #4

  • 2 Бай

    0 0 Отговор
    Да, а при нас колят и бесят и престъпниците ги гледат като писани яйца :)
  • 3 Creature Carl

    0 0 Отговор
    "След като преди няколко месеца вбесен тийнейджър, когото често "убивали" в играта Call of Duty, прати спецчасти на свой 17-годишен съперник.." това не е съвсем така. Kootra (пича който го swat-наха) прави видеота за YouTube, и все се намира по някой луд hater.
  • 4 Кобрата

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Jekata":

    те са направо заоблени
  • 5 CarPro

    0 0 Отговор
    със американец не се еб....ай че баретите ще дойдат и у вас.