Last news in Fakti

15 Септември, 2014 14:10 2 606 0

Първата в света алея за "смартозависими"

  • чунцин-
  • алея-
  • смартфони
В китайския град Чунцин се появи първата в света пешеходна алея, предназначена за зависими от смартфоните хора. Интересният тротоар е с дължина 50 метра и на този етап е експериментален. На него няма никакви стълбове, неравности и други препятствия.
Ясно е разграфен със стрелки, като движението е двупосочно, а целта на маркировката е да се забелязва само с помощта на периферното зрение. Засега алеята за "смартозависими" се посещава основно от туристи, но специални табели предупреждават обикновените пешеходци, че преминаването по тази алея може да е опасно за тях.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА