Last news in Fakti

30 Септември, 2014 10:13 25 114 8

"Бутон на смъртта" спира лизингови автомобили

  • "бутон на смъртта"-
  • кредити-
  • автомобили

Американската компания IMETRIK разработи доста интересна система, като целта и да се пребори с купувачи на автомобили, които не си плащат задълженията по кредита за колата. Новата технология дава възможност на банките дистанционно да лишават неплатилите водачи от възможността да управляват своето превозно средство.

Нововъведението веднага получи името "бутон на смъртта". Самата система е разработена така, че при необходимост от разстояние може да спре работата на двигателя. Ако от банката преценят, че купувачът няма намерение да плаща задълженията си, просто активират системата и колата спира.

Предвидени са обаче и предупредителни мерки. Преди двигателят да спре да функционира системата издава светлинни и звукови сигнали, целта на които е да напомнят на водача, че трябва да плати месечната си вноска по кредита. Цената на новото устройство е $100.

Разработчиците на "бутона на смъртта" уверяват,  че технологията не позволява блокирането на двигателя по време на движение. Деактивацията на превозното средство може да стане само в режим на покой, като това се прави с цел да се избегнат евентуални аварийни ситуации.

Въпросните бутони ще бъдат монтирани на водачи с лоша кредитна история. Още нещо любопитно е, че банките ще занижават лихвата по кредитите на автомобили с монтирано устройство "бутон на смъртта", защото според тях доводите за навременно плащане са доста по-силни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румен Янев

    13 1 Отговор
    Следващата стъпка ще е да монтират по един чип в главата на всеки който е изтеглил кредит и ако не плаща - ток да го разтърсва на всеки 10 минути докато не вземе решение да се самоубива ли...да връща ли...и изобщо какво да прави !Иновацията ще дойде много бързо и в България ...
  • 2 Иван Господинов

    9 1 Отговор
    Сега очаквайте илюстриран гид - стъпка по стъпка " Как да се отървем от бутона на смъртта . И към 1000 видеа на успешни опити във Ютюб
  • 3 Естребовски

    8 2 Отговор
    И нашите политици трябва да се сложи такъв бутон.След изборите който лъже,бастър копче.
  • 4 PROFESIONALISTA

    4 1 Отговор
    че такова у-во тук в Бг монтираме от повече от 5 години. Монтира се заедно с GPS у-вото и служи точно за същата цел- да се стопира двигатела при посегателство /кражба/ или при неплащане на вноските. Естествено, че може да се преодолее от собственика, но тогава дава сигнал че не е в изправност и същият се привиква за отстраняване на проблема. Ако откаже да се яви автомобила се обявява за обсебен и се пристъпва към силовото му прибиране....
  • 5 Бхд БхД

    4 2 Отговор
    Скоро и жена си няма да е*еш без разрешение от банката :D

    Коментиран от #7

  • 6 205GTI

    0 2 Отговор
    Ние сме първите ,които ще го неутрализираме.
  • 7 дори и Факането ;)

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Бхд БхД":

    прав си , всичко ще е с разрешение от Банката
  • 8 Симеон Тасев

    1 2 Отговор