30 Септември, 2014 10:34 8 350 13

Кой е по-бърз - iPhone 6 или Galaxy S5?

  • iphone 6-
  • galaxy s5-
  • apple-
  • samsung-
  • тест-
  • бързина
Интернет порталът Phonearena пусна един интересен тест, който противопоставя директно един срещу друг най-популярните нови смартфони iPhone 6 и Samsung Galaxy S5. Въпросното изпитание дава представа за това кой от двата смартфона е по-бърз.
Устройствата са поставени в реални условия, като се демонстрира времето за стартиране на еднакви приложения. Ключово се оказва стартирането на две еднакви приложения, които са с еднакви настройки и при които разликата в системния кеш не играе роля.
Да се даде еднозначен отговор, кой от двата телефона е по-бърз е трудно, защото резултатите се различават незначително. Единственото по-съществено преимущество е на страната на iPhone 6. Камерата на "ябълковия" смартфон се стартира доста по-бързо. Вижте целия тест.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Няма значение кой е по-бърз

    0 0 Отговор
    а кой колко струва ??
    айфон - 6 струва 216 $ произв. цена

    а се продава за 1200 $
    .............

    балъците могат да го оскъпят още

    Коментиран от #2

  • 2 Svetlin Mihalev

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Няма значение кой е по-бърз":

    За колко да го продават?

    $217 на теб пак ще са ти много, така че предложи цена моля :)
    Нека разбием ценовата политика Apple!
  • 3 bg stradivarius

    1 1 Отговор
    По бързия е Blackberry Z30 - уникален телефон!Другото е за лигльовци.

    Коментиран от #5

  • 4 S Doichinov

    1 0 Отговор
    Аз предлагам 400$ щом ще променяме ценовата листа.Повече няма как да дам
  • 5 S Doichinov

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "bg stradivarius":

    Разгледах му ревю и страшно ми допадна.Сериозно се замислям за следващ телефон да е този.
  • 6 Бай Бай

    1 0 Отговор
    Алоо тия с този тест да вземат да се гръмнат. Колко снимки отвори и-боклука в контактите и в и-мейла? 0!!! За галерията да не говорим! Всеки по-запознат с ИТ технологиите знае че снимките са повече нули и единици от текста. Специално за галерията ги пребройх 24 снимки за S5 срещу 12 за Айййй 6. И защо сравняват I-Phone 6 с Galaxy S5? Вярно че Самсунг не са пуснали S6, но за сметка на това са се справили добре с S5 за разлика от Ейпъл на които им се наложи защото Аййййй 5 се оказа дефектен. Лошото за тях е че и шестата серия си показа дефектите още в началото. Не съм хейтър просто гледам реално на нещата. Тези които някога копираха от Ейпъл сега вече са по - напред от тях. А сектантите нека да си дават парите за по - новата но дефектна дрънкалка в която няма грам еволюция. Айде със здраве! Да ви е честито!
  • 7 Дидо

    1 2 Отговор
    Лисицата като не може да стигне гроздето,викала че е кисело.

    Коментиран от #8

  • 8 Бай Бай

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Дидо":

    Лисицата кара на кокошки. Гроздето е за врабчетата.
  • 9 Autohouse Randm

    0 0 Отговор
    Huawei P6
  • 10 ГОТС

    0 0 Отговор
    Iphone nqma raven.Milioni pati po dobur dizain , burzina ,funkcii.I az mislih da smenqm stariq iphone s android,no poneje nikoga ne sam imal android telefon ne mi se riskuva za6toto davat mnogo defekti pak i te ne sa evtini.Da vzema edin s5 naprimer i da mu padne kapa4eto s bateriqta sled 1 mesec , ne blagodarq . Iphona si e nai-hubav za cenata si
  • 11 телефониста

    0 0 Отговор
    Гледах теста и нещо не успях да видя в какво нагризаната ябълка е по-бърза. Навсякъде Галаксито бие по бързина. Да не говорим, че Самсунга е с по-голям дисплей и се изисква повече мощ. Снимките на малък и голям дисплей, които се отварят са различен брой. Как ще ме убедят, че да отвориш 2 пъти по малко снимки за съвсем малко време разлика е по-добро от това да отвориш двойно количество. Айфона последните години доста изоставаше, но това вече е началото на края им. И какво произвеждат Айпъл да попитам. Айфона се асемблира в Китай евтино, купуват се основните елементи от трети компании и ето ви го продукта с цена няколко пъти по-висока. Наистина трябва да си доста ограничен, за да е платиш...
  • 12 Android

    1 0 Отговор
    Естествено, че теста ще покаже така.
    Нека не забравяме, възможностите и екстрите които предлага един телефон с Андроид и по-специално на Самсунг и една окастрена ябълка (не напразно ябълката е отхапана...) ....
  • 13 lovesamsung

    0 0 Отговор
    Mnogo qsno che Samsung Galaxy S5