Last news in Fakti

2 Октомври, 2014 11:09 1 216 0

Умна постелка за йоги

  • smartmat-
  • постелка-
  • йога

Увлечението по т.нар. смарт технологии е толкова голямо, че ни залива отвсякъде. Всеки ден сме свидетели на поява на най-различни продукти от всевъзможни сфери, които биват определяни като "умни". И те в повечето случаи са точно такива.

Последното изобретение в тази област е умна постелка за йоги. В момента тази иновация е още под формата на проект, но ако бъде събрана нужната сума, ще бъде преминато и към серийното и производство. Постелката се нарича SmartMat.

Идеята на SmartMat е да следи за правилното изпълнение на упражнението, като се опира на предварително зададени данни като ръст, тегло, възраст и др. При първото сядане върху SmartMat специално приложение ще ви предложи да направите няколко базови упражнения с цел умната постелка да се запознае с нивото на двигателната ви култура.

Устройството работи с помощта на сензори, определящи разпределението на теглото по повърхността на постелката. Следва анализ на общите физиологични параметри и програмата започва да дава съвети и да коригира някои от движенията. Вижте.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА