2 Октомври, 2014 11:24 2 660 4

Windows 10 вместо Windows 9

  • windows 10-
  • microsoft-
  • ос

 

Ако по пътя на логиката сте си мислели, че след като след Windows 7 се появи Windows 8, то сега е ред на Windows 9, сте се заблудили. Операционна система на Microsoft под номер 9 няма да се появи на бял свят. От компанията обявиха официално, че следващата операционна система на Microsoft ще се казва Windows 10.
 
Още нещо интересно за нея е, че тя ще е единна за всички устройства и няма да прави разлика между таблети, смартфони, ноутбуци, настолни компютри и даже игровата конзола Xbox. Така за всички платформи ще има един-единствен магазин за приложения. Дебютът на Windows 10 се очаква да стане през следващата година, а с какво е свързана неприязънта към цифрата 9 остава загадка.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 PeterSvP

    1 0 Отговор
    Причината е, че много програми имат проверки в себе си от типа (Ако името започва с "Windows 9", следователно е 95 или 98 и този код няма да върви - или цялата програма няма да върви)

    Коментиран от #4

  • 2 Fill Hristovski

    0 0 Отговор
    Еми като всеки 2-ри е софтуерен писач... така ще е :D по некадърна проверка трудно може да се измисли...
  • 3 izvestno ponqtie ot kod

    0 0 Отговор
    Друг е въпроса защо искаме да изпълняваме код от 2000-та година през 2015-та и тези проверки да ни събарят.

    И още по-друг е въпроса как от Microsoft не могат да кръстят проверяваната константа по друг начин, че да не се засяга от тази ретро-проверка, писана от програмисти-чички (пробабли).
  • 4 Дамян Вишанов

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "PeterSvP":

    И пак ще ревнат програмистите, че ОС е бозав :D