Last news in Fakti

17 Октомври, 2014 14:19, обновена 17 Октомври, 2014 14:23 4 723 3

Собственици на Tesla ще си споделят тока

  • tesla-
  • model s-
  • roadster-
  • teslowjuice

Британски притежатели на Tesla Model S стартираха проект, който предвижда безплатно зареждане на електромобилите в цялата страна, съобщава AutoExpress. Основатели на програмата TesLowJuice са Адам Фозит и Том Фицхърбърт, които търсели начин как собствениците на Model S да зареждат батериите по домовете на останалите съмишленици, за да не плащат на зарядни станции.



За да се включи в проекта, притежателят на Tesla трябва да се регистрира на сайта на проекта, като остави своите координати, контакти и други сведения. Ако по време на пътуване акумулаторите на колата му започнат да се изтощават, той трябва само да провери къде има друг колега с Model S, готов да сподели електроенергия от дома си.



В профила на Фозит например пише: "Когато влезете в двора, ще видите две постройки. Зарядното устройство се намира зад зданието вдясно. На половин миля има кръчма, където можете да изчакате зареждането на батериите или да сръбнем заедно по едно, ако сме там".



Идеята за частната зарядна мрежа се родила по време на среща са собствениците на Tesla в градчето Хенли на Темза, графство Оксфордшър. Във връзка със сбирката във форума на британските почитатели на Tesla се появили съобщения, че някои членове са готови да споделят зарядните си в случай на необходимост.



Към момента в програмата TesLowJuice са се регистрирали 66 участници, които предоставят безвъзмездно 50 зарядни на територията на Великобритания. Създателите на проекта обаче предупреждават, че от мрежата могат да се възползват само притежатели на Tesla Model S и Roadster, а достъпът на собственици на други масови електромобили като Nissan Leaf ще бъде отказан.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пламен Бакърджиев

    2 0 Отговор
    Ето един начин за дистанциране на богати и бедни. Нищо ново под слънцето.
  • 2 ддд

    0 0 Отговор
    А дали не може да си споделят и съпругите, че да им излиза още по-евтинко ???

    Коментиран от #3

  • 3 Japoneze

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "ддд":

    Ще споделят те - обречена на провал е тази идея.Все единия ще "споделя" повече и толкоз ще им бъде дружбата!