Last news in Fakti

21 Октомври, 2014 10:43, обновена 21 Октомври, 2014 10:44 1 125 1

Банкова карта със скенер за пръстови отпечатъци

  • zwipe-
  • банкова карта-
  • пръстов отпечатък

Съвременните умни телефони могат скоро да заменят напълно дебитните и кредитни карти. Системите за електронни разплащания се усъвършенстват все повече, а благодарение на биометричните скенери устройствата стават все по-прости и удобни за използване - на потребителя дори не се налага да помни пароли и PIN кодове.

Норвежката компания Zwipe обаче смята, че има по-удачно решение. Скандинавците са разработили банкова карта с вграден скенер за пръстови отпечатъци. Тя изглежда доста по-надеждна от смартфона, тъй като не позволява инсталирането на зловреден софтуер и не представлява интерес за крадците.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сандо

    0 0 Отговор
    "по-надеждна":))Каква надежда пред Дявола? Освен ако не си приел да му служиш.:) Илюзията, че по-лесно се живее с технологиите е най-пагубната за всяко човешко същество. До като си накупиш "най-хубавите" неща, животът ти минал.