Last news in Fakti

29 Октомври, 2014 14:29 3 567 5

Hyundai вгради електромотор в автоматична скоростна кутия

  • hyundai-
  • скоростна кутия-
  • трансмисия

Шестстепенна автоматична трансмисия с интегриран електрически двигател ще се монтира от догодина на хибридните модели на Hyundai. Новата трансмисия бе представена на конференция в корейския град Намянг.

Според инженерите конструкцията с вграден електромотор ще намали до минимум загубите на енергия и ще подобри разхода на гориво. В блока на скоростната кутия е побрана също маслена електрическа помпа, която заменя предишния механичен агрегат.

Корейските конструктори са олекотили гасителя на въртеливи колебания и са проектирали нов съединител, като същевременно са успели да се отърват от хидротрансформатора. В резултат на по-малкото използвани детайли новата трансмисия тежи само 130 кг.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 nikitoblend

    1 0 Отговор
    браво на корейците
  • 2 koreec

    1 0 Отговор
    какво браво бе братле......"В блока на скоростната кутия е побрана също маслена електрическа помпа, която заменя предишния механичен агрегат." .аси и глупостта....те тези електрическите помпи как издържат..
  • 3 Естребовски

    1 1 Отговор
    Защо Ве koreec?Вече има електричество турбо агрегати и ел.водни помпи.
  • 4 Top4o

    0 0 Отговор
    koreec белите хора купуват нови автомобили,карат ги 3-5г и ги хвърлят .И тогава се появяваш ти да ремонтираш №
  • 5 Japoneze

    0 0 Отговор
    Уф ,тези ел. помпи не само ще издържат ами ще са докрая на живота на колата.Всеки един нов аштомобил има все пове4е елементи на ток.
    Засега: Кормилно серво - на ток,ел.охлаждащи помпи,ел.турбо (вместо
    Мех компрессор).Това е напълно разбираемо - намаляват се драстично загубите,ел. моторите имат КПД 80-90 %а КПД на каквото и да е механично задвижване е по-малко.Само едно е плашещо-Steer by wire- волан без твърда връзка -само жица,как ще получиш обратна връзка от пътя-Need for Speed !