Last news in Fakti

19 Ноември, 2014 11:42, обновена 19 Ноември, 2014 11:44 3 507 1

Водородните коли щели да добият смисъл през 2025 г.

  • bosch-
  • горивни клетки-
  • водороден автомобил

Автомобилите с горивни клетки ще станат конкурентоспособни след поне 10 години, смята ръководството на немския гигант Bosch. Най-рано тогава технологията ще поевтинее достатъчно, за да ги превърне в жизнеспособни в търговски план.

Според Волф-Хенинг Шайдер, член на управителния съвет на Robert Bosch и шеф на поделението за автомобилни части, цените на горивните клетки все още са прекомерно високи. Стойността им щяла да спадне едва след започването на наистина масово производство.

Шайдер е убеден, че силовите установки на водород ще останат поне двойно по-скъпи от технологиите за изцяло електрическо задвижване. Автомобилите с горивни клетки обаче имали безспорно предимство - пробегът с едно зареждане, който можел да ги направи реална алтернатива на електромобилите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бате Цецо

    0 1 Отговор
    Преди 10 години се пишеше, че ще се продават сериино водородни коли към 2015 година. Сега нещата се отлагат с 10 години, а кокво ли ще е през 2015г.?