Last news in Fakti

20 Ноември, 2014 15:16, обновена 20 Ноември, 2014 15:18 4 304 0

Електрическа тротинетка от MINI

  • mini-
  • citysurfer-
  • лос анджелис 2014

През последните години британската икона MINI дава доста поводи за критики, че не оправдава името си. Всеки следващ модел на марката от Countryman до Paceman става все по-голям.



Ако се съди по последния прототип на компанията обаче, в щабквартирата на MINI в Бавария са взели под внимание обвиненията. Показаният на автосалона в Лос Анджелис Citysurfer дори не е автомобил, а тротинетка със спомагателен електромотор.



За да потегли, "ездачът" трябва да забута скутерчето, след което с ускорението до максималните 25 км/ч се заема двигателчето. Citysurfer може да измине между 16 и 25 км с едно зареждане в зависимост от натоварването, а изтощаването на йон-литиевата батерия дава добър повод за лека тренировка.



Сгъваемата тротинетка има някои интересни екстри като регенеративна система на спирачките и стойка за смартфон със зарядно на кормилото. Логичният въпрос какво изобщо различава 18-килограмовия скутер от хилядите подобни предложения на пазара си има отговор. На първо място са дизайнерските черти, които го сродяват с MINI - яйцевидният фар, джантите, британският флаг и т.н. От британската марка обаче изтъкват най-вече способността на Citysurfer да се побере в багажника на Cooper, което си е постижение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА