Last news in Fakti

24 Ноември, 2014 13:18, обновена 24 Ноември, 2014 13:21 3 159 2

Руската армия забранила iPhone?

  • apple-
  • iphone-
  • русия

Министерството на отбраната на Русия е издало "препоръка" войниците да не ползват телефони на Apple по време на службата си, съобщава в. "Известия". Командването на армията било загрижено, че компанията е изцяло американска, а някои косвени факти сочели за тясното й сътрудничество с Пентагона. Забраната iPhone била част от борбата с изтичане на потенциално полезна за противника информация като местоположение на военнослужещи, снимкови и видео материали, запечатали документи и бойна техника и т.н.

Официален представител на Военното министерство обаче е опровергал информацията. Генерал-майор Игор Конашенков е обявил, че Въоръжените сили на Руската федерация не са забранявали използването на мобилни телефони, а още по-малко продукцията на конкретен производител.

В отговор на официалната позиция на Министерството на отбраната "Известия" публикува на сайта си запис на телефонен разговор с горещата линия на ведомството, в който наборник пита дали може да вземе със себе си в казармата iPhone. Служителят изрично подчертава, че мобилните телефони са позволени, но конкретно апаратите на Apple са забранени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 nikitoblend

    2 0 Отговор
    Не само Ябълката, Роботчето също следи всичко.
  • 2 Христо

    2 0 Отговор
    Роботчето следи всичко, но това бяха устройства на определен марки. Хубавото на роботчето е че имаш избор на моднати ос в които повечето неща са изчистени. Факт е че в днешно време ако искат да те следят могат да го направят по много начини.