25 Ноември, 2014 13:45, обновена 25 Ноември, 2014 13:47 17 291 19

Едно Audi за няколко собственика

  • audi-
  • audi unite-
  • car sharing-
  • съсобственост

В Швеция стартира нова програма за съвместна собственост върху един автомобил, работеща на принципа Car sharing (споделяне на кола). Audi unite позволява покупката на автомобила от група до 5 човека, които могат да бъдат приятели, съседи или колеги. Ако кандидатът няма подходящи партньори, немската компания обещава да осигури такива.

Всеки участник в програмата подписва индивидуален договор, срещу който получава талон за колата, карта за зареждане с гориво, застраховка и приложение за смартфон с график на времето за ползване. Бордовият компютър следи продължителността и пробега на всеки от партньорите с помощта на персонален идентификатор в ключодържателя и разпределя разходите на края на месеца.

Ако групата избере ниво "Комфорт", колата има право на един безплатен технически преглед месечно и безплатна смяна на гумите. Най-достъпната оферта е за базово Audi A1 Sportback с 1.2-литров двигател и петстепенна механична трансмисия. При сключен договор за 2 години автомобилът излиза на петимата си съсобственици по 1 208 крони на месец (около 130 евро).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бате Цецо

    1 0 Отговор
    Това ми прилича на завръщане към колективизацията.
  • 2 Кобрата

    0 0 Отговор
    Светът напредва!
  • 3 емо

    0 0 Отговор
    значи има вече и шведска 5-ка....
  • 4 нема нужда

    1 0 Отговор
    айде сега ще пърдим 5 човека в едно гърне .. по-добре да си купя само моя кола пък ако ще и да струва 10к вместо 50
  • 5 onq s konq

    2 0 Отговор
    Ясно че са налице мераклии да карат,но не ми е ясно кой ще плаща масрафа по неиэбежните технически проблеми .А недай си боже ако се случи колата да стане на хармоника!

    Коментиран от #6

  • 6 Радой Мянков

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Има едно нещо, наречено КАСКО. А колата е гаранционна.
  • 7 Shmeker

    1 0 Отговор
    Ама тва с горивото нали?
  • 8 comment

    3 0 Отговор
    Орташкото магаре ...
  • 9 Гост

    0 2 Отговор
    На мен ми трябва кола от понеделник до сряда. Но ми е чудно, като стана в понеделник сутринта къде ще е колата, пред гаража ми или някаде на километри от мен? Като сметна пътен данък и застраховка, плащам около 150 евро на месец, така че идеята не е лоша, като се включва и преглед веднъж месечно + смяна на гуми.
  • 10 ПУТИН

    4 0 Отговор
    еййй това е супер да вземат да приложат това на нашите депутати и без това една трета от тях ходят на работа в парламента така на данъкоплатеца няма да се налага да купува 240 скъпи лимузини а едва 60бр
  • 11 Кибика

    0 0 Отговор
    путин ЕВАЛА за мухабета пич !!! тези нашите възрастни въшки ситни наи добре ште е да брамчат с велосипеди тц тц !
  • 12 Vasik Atanasova

    6 0 Отговор
    ТОВА НЕ ВАЖИ ЗА БЪЛГАРИ
    ТУКА КАЗВАМЕ КОЛА И ЖЕНА НЕ СЕ ДАВА
  • 13 onq s konq

    0 0 Отговор
    Ако се сетите че в братска Швеция се подвиэават эначителна част от български,румънски,сръбски и всякакъв вид други цигани,албанци,македонци,руска паплач и "вся остальная мировая сволач" ,ще ви стане ясно эа какво става дума

    Коментиран от #17

  • 14 Japoneze

    1 0 Отговор
    Гадни Ауди комунисти,комуналка майка-като навремето в братски Сов. Съюз!Да пробват и в БГ -така ще се изпокарат -кой колко бил карал,как бил карал,не пазел,оня оръфляк пак е слагал кофти гориво,или- пак е возил от село ,багажника кочина,няма само аз да я мия,пушили били в колата,седалките зацапани,пълно с трохи от баничка,нещо ме лъжат в километрите,ударил я оттдолу-не казва-той да плаща и т.н.!
  • 15 199

    0 0 Отговор
    простотия
  • 16 БАТ мишо

    0 0 Отговор
    ,,текезесарка,, и зако бягахме от те ке зе се тата 30 години - да открием че не било лошо ....ся сички лопати от 6 та стая и в събота в Правец да откопаваме бай Тошо че ще ни трябва догодина
  • 17 buda

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "onq s konq":

    Българите като работници в чужбина са от наи добрите
  • 18 Нен Нен

    0 0 Отговор
    Автомобилът е лично нещо, на мен идеята да деля автомобил с някой ми звучи напълно абсурдно . За да притежавам автомобил аз трябва да го обичам, а не мога да деля това което обичам . Тази идея с многото собственици противоречи на логиката на всеки човек за който автомобилите са начин на живот . То има и хора които си делят жените . Ако имам дадена кола искам да е лично моя и на никой друг, та аз даже на роднините си не давам да карат автомобилите ми . 130 евро на месец за базово и бавно Ауди А1 с петима съсобственици ? Това за мен си е кражба .
  • 19 Радой Мянков

    0 0 Отговор
    Никой не е дошъл да ти опре дулото в главата и да те задължи да го купиш. Ако имаш парите - вземаш го сам. Статията не казва, че само по този начин позволяват да си купиш Audi от дилъра. Или бъркам? Тази система НЕ е направена за България. Има хора, които използват колите си в редки случаи и не искат да харчат 3 месечни заплати за годишната поддръжка на автомобил. В Дания, като пример, много хора карат автомобилите си само за да напазаруват или за да отидат на почивка. През останалото време се движат с велосипеди, дори в дъжда и студа.