Last news in Fakti

26 Ноември, 2014 11:33 7 381 5

Rolex и ко. срещу умните часовници

  • механични часовници-
  • умни часовници
Стремглавото развитие и популярността на т.нар. умни ръчни часовници явно започна да безпокои производителите на класически часовници. Представители на компаниите Rolex, Tag Heuer, Panerai, Patek Phillipe, Michael Kors, Tissot, Certina, Swatch, Flik Flak и други се обединиха в общо становище, според което продажбите на тяхната продукция спадат заради многочислените умни часовници.
 
Те обвиняват производителите на умни часовници и най-вече тези на Android Wear, че използват циферблати, които са незаконно прекопирани от оригиналните механични часовници. Интересно е как ще продължи този спор и дали продажбите на елитните механични часовници ще се върнат на старите си нива, или пък всичко това е своеобразна война с вятърни мелници.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 qwerty

    0 0 Отговор
    ами вместо да плачат да намалят цените до около 200-300Е
  • 2 Радой Мянков

    0 0 Отговор
    A да ти дават пари да ги вземеш не искаш ли? Часовникът е един от малкото аксесоари, които мъжете си позволяват да имат. Не са съчетават кой зне колко функции, но на скъпият часовник основната му цел е не следенето на часа, а демонстрация на класа и социален и финансов статус. Новите електронни джиджавки ми приличат на Касио-то с калкулатор от детството ми. Никога няма да изместят класическите часовници. Какъв е смисълът да имаш смарт часовник? Мързи те да си извадиш телефона от джоба?

    Коментиран от #3

  • 3 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Радой Мянков":

    Браво, много точно казано!!!
  • 4 Julio

    1 0 Отговор
    Смарт часовника е мода. А марковият часовник е класа и стил. Дори и да има спад той ще е временен. Няма как украшение като ръчно сглобените Омеги или Зенити да бъдат изместени от платка и мониторче в дългосрочен план...
    Обаче чисто ценово смарт часовниците са заплаха за марки като Суоч, Тисо, Касио... Тези дето се движат до 500$ средна цена...
  • 5 Nico

    0 0 Отговор
    Механичните часовници са отживелица. До 15 години болшинството от хората на планетата ще носят смарт часовници. Дотогава технологиите ще са толкова напреднали, че ще изглеждат като класическите за тези които искат да са стилни. Така че всички дето реват срещу смарт часовниците да знаят, че един ден ако не те то децата им ще ги носят. Технологиите и прогресът не могат да бъдат спрени.