Last news in Fakti

19 Декември, 2014 10:29, обновена 20 Декември, 2014 09:55 3 260 4

Volvo ще продава колите си онлайн

  • volvo-
  • polestar

Volvo ще заложи на напълно нов подход към клиентите си с маркетингова стратегия, наречена "Volvo Way to Market". Планът предвижда увеличение в рекламния бюджет на компанията, която започва да продава моделите си онлайн директно на клиентите си в световен мащаб.

Шведите обещават, че това няма да засегне досегашните продажби на дилърите. Те ще отговарят за доставката на моделите поръчани онлайн. Първите тестове на продажбите онлайн са проведени в Щатите със специална версия на XC90, която е била разпродадена за 47 часа, а също и за 120-те броя спортни Polestar модели.

Volvo ще ограничи и участията си на автосалони, като ще покрива само трите големи изложения в Женева, Детройт и Шанхай/Пекин. Вместо да се показва по други събития, компанията иска да организира свое годишно представяне на концептуални и бъдещи модели.

Стратегията ще ограничи и спонсорствата, без да засяга единствено Volvo Ocean Race, тъй като при всички положения ще има недоволни от това действие. Една от другите главни идеи е да се подчертава "скандинавският дух" и това да бъде извършвано от вносителите и дилърите.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешката

    0 0 Отговор
    Няма как да спрат Volvo Ocean Race, защото има състезания, за които има изискванe всички лодки да са волво
  • 2 Shmeker

    0 0 Отговор
    Да вземат да си направят цените китайски и ще имат успех. За сега хората ще предпочитат Ауди БМВ и някой друг Мерцедес
  • 3 робин

    0 0 Отговор
    Бих предпочел Лексус или Инфинити пред изброените от теб марки, но ако нямах избор бих предпочел действително немските пред Волво, което беше голяма и здрава марка, а в момента е само скъпа.
  • 4 W111

    0 0 Отговор
    Еконт ги доставя за 5лв :Д