Last news in Fakti

22 Декември, 2014 09:59 3 036 4

Да си заредиш телефона от гривна

  • grandpa technology-
  • solarhug
Един от най-сериозните недостатъци на съвременните смартфони е свързан с батериите им и по-конкретно с недостатъчния им капацитет, което от своя страна кара притежателите на смартфони да търсят алтернативни начини за по-дълъг автономен живот на устройствата си.
 
Един такъв начин е изобретението на компанията Grandpa Technology, което се нарича SolarHug. Джаджата представлява ефектна гривна с вградена слънчева батерия в нея. Капацитетът и е 2000 мАч, а още едно от достойнствата и е, че гривната е водонепромокаема.
 
SolarHug зарежда до 100% стандартен смартфон, като времето до пълен заряд е 50 минути. Гривната се зарежда от слънчева светлина, като за час се пълни с по 5%. Идеална е за зареждане на телефон по време на туристически поход, например. Цената и е $100.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Dji miks

    0 0 Отговор
    Много яко
  • 2 робинзон

    0 0 Отговор
    пълни глупости са това. заряд 5% на час и при максимална сила на слънцето е точно нищо. има вече дрехи, раници и шапки с интегрирани слънчеви панели, които зареждат по-добре, по-евтини са и много по-удобни и практични.

    Коментиран от #4

  • 3 Skier

    0 0 Отговор
    Супер готино изобретение
  • 4 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "робинзон":

    Да ама ако си на морето, на плажа едва ли ще си с анурак и раница...