Last news in Fakti

22 Декември, 2014 12:40, обновена 22 Декември, 2014 12:45 4 613 4

Автомобилно огледало с потоково видео

  • cadillac-
  • ct6-
  • автомобилно огледло

Новият флагмански модел на луксозната американска марка Cadillac ще се оборудва с висококачествен дисплей на мястото на огледалото за задно виждане. На него ще се прожектира изображението, заснемано от камера в задната част на седана CT6.



Технологията подобрява видимостта на традиционното огледало с 300%, твърдят от Cadillac и сравняват обзора назад с този в кабриолет със сгънат таван. Освен това системата елиминира препятствия като подглавниците, колонките на покрива и пътниците, предоставяйки видимост дори в слепите зони.



Екранът, вграден в огледалото на CT6, има разделителна способност 1280х240 пиксела с плътност 171 PPI. Лещата на камерата е защитена със специално хидрофобно покритие. При желание водачът ще може да превключва от видео на традиционно електрохроматично огледало.



Инженерите на Cadillac са получили общо десет патента за разработката си - един за самото устройство и девет за иновации в областта на обработката на видеосигнала и конструкцията на камерата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некойси

    0 0 Отговор
    Поточно, да си го кажем, Google понякога е оригинален в преводите :)
  • 2 Миро

    0 0 Отговор
    Преди да ръсиш простотии и да се излагаш пусни във въпросния гугъл израза "потоково видео" и ще разбереш, че точно това е правилната дума.
  • 3 Шиничи Ясуко

    0 0 Отговор
    Защо ли ми прилича на това -http://www.dx.com/p/xy-2073-7-tft-color-car-monitor-black-262074#.VJljvcKjo
  • 4 Джи

    0 0 Отговор
    Ако технологията се развие, защо да не отпаднат и стъклата и всичко да е камери и екрани....