Last news in Fakti

26 Февруари, 2015 12:31, обновена 26 Февруари, 2015 13:13 14 975 4

Универсална джаджа за приключения

  • fogo-
  • джаджа-
  • туризъм
Туристи и въобще ценители на природата и полевите условия на живот най-вероятно ще се заинтересуват от новата универсална джаджа за приключения, наречена Fogo. Устройството е предназначено за велосипедисти, къмпингари, риболовци и т.н.
 
Приспособлението Fogo може да се използва като източник на светлина, но освен това разполага с вграден цифров компас, мощна батерия, и модул за свързване с други устройства от типа Walkie Talkie. Форматът му е буквално джобен.
 
Устройството е леко и може да свети с яркост от порядъка на 1 000 лумена. По-конкретно в корпуса му са интегрирани малък екран, GPS-модул, 6 800 мАч батерия с USB интерфейс, цифрова радиостанция и адаптор Bluetooth LE.
 
Последният служи за синхронизация с мобилни устройства. Джаджата може още да играе роля и на GPS навигатор, както и да следи пулса на преносителя и. В момента се събират средства за серийно производство и ако това стане, цената на Fogo ще е $175.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сашо

    0 0 Отговор
    Интересна джаджа, наистина, малко скъпичка, но ефектна.
  • 2 гошо прупрунков

    1 0 Отговор
    като гледам екстрите що да не си вземеш един самсунг и да с енасладаиш на всичко това че и много други
  • 3 mediator37

    0 0 Отговор
    При толкова интегрирани функции един кучегон няма да е проблем да се сетят да вградят, ще е полезно - това е генератор на честоти в ултразвуковия диапазон, който гони много ефективно овчарските кучета по планините.
  • 4 kroko

    0 0 Отговор
    Т'ва е поредната глупост в кикстартер, със съмнително-полезни функции и апсурдна прогнозируема цена, дето цели да изсмуче някакви кинти от заблудени хорица. И е за пишман туристи. Истинските вече си ги имат тия джаджи и знаят кой производител си заслужава и кой не. И, че е тъпо всичко да ти е в едно устройсто - не просто е по-трудно за ползване когато ти трябва две функции - няма как примерно да ти свети като челник на главата и да гледаш компасат или да говориш по радиостанцията. по-важното в планината е ако се повреди и ли го изгубиш - ко стаа? Всичко в едно си заминава! :))) Дано да не събере пари!