Last news in Fakti

6 Март, 2015 12:42 4 625 6

Иновации и индикации в гумите Continental

  • continental-
  • гуми-
  • женева
Женева, Швейцария. Наш екип от мястото на събитието.
 
"Доскоро характеристиките търсени в гумите бяха безопасност, управление, комфорт и пробег. Днес обаче водещи стават и показатели като ниско ниво на съпротивление при търкаляне, устойчивост на спукване, нисък шум и адаптиране към задвижващия механизъм на автомобила и концепцията на двигателя."
 
Това заяви в Женева Карл-хайнц Еверц, ръководител на бизнеса с оригинално оборудване на Continental. Именно тези тенденции доведоха до развитието от Continental на ContiSeal - технологията, която позволява на гумата автоматично да запечати по-малки разкъсвания на протектора.
Много от производители на автомобили от висок клас вече изискват, освен тази иновация и допълнителни символи добавени към страницата на гумите, които доказват, че те са одобрени от тях и са със специални характеристики.
 
Audi например отбелязва гумите си в АО (Audi Original), BMW слага звезда, а Mercedes означението MO. Гледайки в бъдещето, Еверц очаква тази тенденция да се засили, като по този начин автомобилните производители ще диференцират предложенията си и чрез използваните специални гуми.
 
В същото време, специалистите на Continental отбелязват, че тези технологии намират приложение и при продуктите в търговската верига и потребителите няма да намерят разлика между оригиналното оборудване и гумите в търговската мрежа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гошо прупрунков

    1 0 Отговор
    аз пък чакам да се появят гуми които да стават по високи при висока скорост и по тесни на сняг
  • 2 ззз

    3 0 Отговор
    Аз пък не искам никакви нови технологии да вкарват, а да поработят за по-ниска цена, ако на всеки 3 години сме с нови гуми, това ще бие по безопасност всички технологии.
  • 3 гошо прупрунков

    0 0 Отговор
    как на 3 години аз ги сменям на 6 месеца

    Коментиран от #5

  • 4 onq s konq

    0 0 Отговор
    Гледах покаэателите на всички иэвестни марки,но Континентал са определено ном.1.Миналата година купих такива на БМВ-то эа отпред 235/40/17-невероятни са!236лв на бройка чреэ интернет от "най-евтините гуми".
  • 5 Гост на госта

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "гошо прупрунков":

    Сменя 5-та употреба гуми. Или ходиш през ден до Германия...

    Коментиран от #6

  • 6 гошо прупрунков

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Гост на госта":

    КУПУВАМ СИ ГУМИ ЗА ВСЕКИ СЕЗОН А ТУК ТЕ СЕ СМЕНЯТ 2 ПЪТИ ГОДИШНО .ВТОРА УПОТРЕБА НЕ КАРАМ НО АКО ИСКАШ ДА ТИ ДАМ СТАРИТЕ ЩОТО ВИНАГИ ПРОДАВАМ СТАРИТЕ ГУМИ НА ТАКИВА КАТО ТЕБЕ И ПОСЛЕ СИ ДОПЛАЩАМ ЗА НОВИ . ПРОБВАЙ ИЗЛИЗА ЕВТИНО