27 Март, 2015 13:07, обновена 27 Март, 2015 13:08 2 810 0

Най-скъпата умна гривна

  • pininfarina-
  • armill apollo-
  • умна гривна

Италианското дизайнерско ателие Pininfarina скача смело във водите на потребителската електроника от най-висок клас с Armill Apollo. Умната гривна впечатлява не само с пищния си вид, а и с цената от... $149 000.



Устройството е изработено от 18-каратово злато и скъпоценни камъни. Позволява извършването на плащания, управлението на електронните уреди в "умен" дом, синхронизиране на функциите с бордовия компютър на автомобили и яхти и т.н.



Размерите на гривната се напасват спрямо предпочитанията на всеки купувач, а при желание (и съответното заплащане) могат да бъдат добавени почти всякакви функции. За целта собственикът трябва само да изпрати заявка с описание на идеята си и специалистите веднага ще се заемат с реализацията й. Предвидено е и периодично обновяване на софтуера.



Armill Apollo се нуждае от зареждане само веднъж в годината. През останалото време зарядът на батерията се възстановява, рекуперирайки кинетичната енергия от движението на ръката. Както може да се очаква от глезотия с подобна цена, умната гривна на Pininfarina може да се купи само срещу предварителна поръчка.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА