Last news in Fakti

27 Март, 2015 13:31 4 416 4

Автомобилите Toyota стават по-икономични и по-здрави

  • toyota-
  • tnga-
  • платформа-
  • шаси
Японският гигант Toyota представи ново глобално модулно шаси под названието Toyota New Global Architecture (TNGA). От компанията заявяват, че до 2020 година тази нова конструкция ще залегне в половината от моделната гама на марката. Новото шаси ще позволи значително подобрение на управлението, като това ще стане най-вече заради по-ниския общ център на тежестта.
 
Ще бъдат използвани и доста по-леки материали, но това няма да се отрази на якостта на конструкцията. Автомобилите направени на базата TNGA ще са от 30 до 65% по-здрави и конструкциите на сегашните коли Toyota. На новата платформа ще се правят возила от различни класове, като ще могат да се пускат, както модели с предно, така и със задно предаване.
 
Колите на платформата TNGA ще се оборудват и с нови двигатели, средната мощност на които ще се повиши с 15%. Въпреки това разходът на гориво ще бъде намален също с 15%. Първата Toyota, направена върху новото шаси ще се появи в края на 2015 година. Не се знае точно кой модел ще е това, но най-вероятно става дума за следващото поколение на хибрида Prius.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 само селяните карат голф

    0 0 Отговор
    а дано ама надали
  • 2 незнайко

    0 0 Отговор
    Нищо ново. При използване на алуминиеви сплави теглото значително ще спадне а от там и разхода. Цената естествено ще се повиши. Представете си автомобил с тегло 1300 кг. а след това същия с 1050 кг. Все едно кола с 1 човек а после с още 3-ма по 80 кг.
  • 3 Jap

    0 0 Отговор
    Mazda откога се Скайактивираха!
  • 4 Shmeker

    0 0 Отговор
    Звучи добре.