31 Март, 2015 12:24 5 594 2

Светлоотразителен спрей от Volvo

  • volvo-
  • life paint
Автомобилната компания Volvo, известна с производството на едни от най-безопасните автомобили, пусна на пазара един нов продукт, предназначен за велосипедисти. Става дума за третиране на предпазната каска, която започва да отразява светлината. Всъщност, самият ефект идва от нов вид спрей, наречен Volvo Life Paint, с който се боядисва каската на велосипедиста. Така в тъмните часове на денонощието той става значително по-видим за водачите на моторни превозни средства.
На видеото по-долу се вижда как работи въпросната технология. Когато е светло, спреят Volvo Life Paint е абсолютно невидим, но настане ли сумрак напръсканите с него повърхности започват да отразяват светлината от фаровете на автомобилите. Колкото по-близо е колата, толкова по-силно започва да свети каската на велосипедиста. Напръскването на каската с въпросния спрей не трябва да е еднократно. При дъжд например, покритието се отмива и е необходимо нанасяне отново. За съжаление, на този етап светлоотразителният спрей Volvo Life Paint се продава само на територията на Великобритания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сидерага

    0 1 Отговор
    Ако съм чернокож, ще се оплача на ДПС, БХК и Евророма, за този расистки спрей
  • 2 Бай Ганьо

    1 1 Отговор
    Аз ке си пръсна номера на колата , да видим кво ке стане.