Last news in Fakti

17 Април, 2015 13:29 2 390 0

Защо шведи изпратиха поничка в космоса?

  • поничка-
  • шведи-
  • космос-
  • метеорологичен балон
Няма логичен отговор на този въпрос, но всъщност, всеки се забавлява по различен начин. Така например двама жители на Швеция решили да изведат обикновена поничка в открития космос. Мероприятието няма никаква научна стойност, а и самата поничка е съвсем обикновена.
 
Тестеното изделие е изпратено в космоса от Норвегия, заедно с един метеорологичен балон. Така поничката се издига на височина 32 километра, прелита 137 километра и връщайки се на земята, пада в морето. Това не е първото пътешествие на храна в космоса.
 
По-рано шведите изпращат там един хамбургер, като отново не поясняват каква е целта на занятието. Единствено отбелязват, че ако някой иска да направи нещо подобно, то той трябва да има специално разрешение от местните власти. Вижте повече.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА