Last news in Fakti

17 Април, 2015 14:04, обновена 17 Април, 2015 14:05 2 899 5

Google ще намира откраднати телефони

  • google-
  • android-
  • find my phone

Нова функция ще помага за откриването на изгубени или откраднати телефони с операционна система Android, съобщават от Google. За целта ще бъде достатъчно на апарата да има инсталирана последна версия на едноименното приложение.

За да намери смартфона си, потребителят ще трябва да зареди главната страница на Google, да се идентифицира с име и парола и да въведе фразата "Find my phone". Местоположението на апарата ще се появи на карта.



Към апарата може да се подаде дистанционна команда, която го кара да звъни непрекъснато в продължение на пет минути с максимална сила. Това върши работа не само за загоритенджери, които не откриват телефона си в бъркотията вкъщи, а и за психологическа атака към евентуалния крадец.

Новата функция позволява също да се блокират и трият чувствителни данни от паметта на телефона. От услугата ще могат да се възползват и собствениците на умни часовници с платформата Android Wear.

Досега подобни възможности предлагаше популярното приложение Android Device Manager, инсталирано на 30 млн. устройства. Чрез него потребителите могат да променят дистанционно дори PIN-кода.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кобрата

    0 0 Отговор
    Супер, браво на Google! Това сега е работа, поздравления пичове!
  • 2 ggg

    0 0 Отговор
    Много неграмотно написана новина...

    "За целта ще бъде достатъчно на апарата да има инсталирана последна версия на едноименното приложение."
    Кое е това приложение?

    "За да намери смартфона си, потребителят ще трябва да зареди главната страница на Google, да се идентифицира с име и парола и да въведе фразата "Find my phone"."
    Нали ставаше въпрос за някакво приложение, защо ще зареждам google.com тогава?

    Идеята зад това сигурно е готина, но поради некадърен превод...
  • 3 stampy

    0 0 Отговор
    Сега я пробвах тази опция, не успя да ми го locate-не без да съм свързан с Интернет. Дали ако ми го откраднат ще забравят да го угасят...
  • 4 onq s konq

    0 0 Отговор
    Мисля че модата на супертелефоните отдавна мина и че хората раэбраха че не тела е важен,а НОМЕРАТА в него!Трагнали тука да ме агитират да си купя "Андроид",а после пък трябва да си търся и крадец и эа кво?!Бе я си...:)
  • 5 qwerty

    0 0 Отговор
    https://google.com/device това е поне от 100 години и работи с андроидските телефони. просто влизаш в акаунта си търсиш телефона, който обаче трябва да е свързан по някакъв начин с интернет.