Last news in Fakti

17 Април, 2015 14:27 10 244 16

Galaxy S6 edge имал по-висока себестойност от iPhone 6 Plus

  • samsung-
  • apple-
  • galaxy s6 edge-
  • iphone 6 plus-
  • себестойност

Производството на всеки смартфон Galaxy S6 edge струва много повече, отколкото това на iPhone 6 Plus, показва анализ на изследователската компания IHS. Себестойността на Samsung-а с 64 GB памет е $290, докато 5.5-инчовият iPhone 6 Plus със 128 GB излиза на Apple $263.

Най-скъпият компонент на Galaxy S6 edge е извитият Quad HD екран. Цената му е $85 или 29% от себестойността на апарата. На второ място по скъпотия се подрежда фирменият 8-ядрен чипсет Exynos 7420, чието производство струва на Samsung $29.50.

Независимо от високата цена Galaxy S6 edge (100-ина долара повече от обикновения Galaxy S6), моделът генерира около 50% от всички продажби на флагманските телефони на Samsung, което изненада не само специалистите, а и самия производител.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кобрата

    0 0 Отговор
    Само $290? А тук в България го продават за близо 1700лв...слагат огромни надценки. Това е чиста кражба от купувачите... дявол да ги вземе.
  • 2 гост

    0 0 Отговор
    То в Булгаристан всичко е така , навъдиха се калпави тарикати прекупвачи слагащи си до 200 % надценка . Така е с храните , лекарствата , авточастите и какво ли още не , на никой не му се хваща тежката работа.
  • 3 Хахах

    0 0 Отговор
    Разходите за производството на един С6 едже е 290 долара, но нали и производителя, трябва да има печалба. След това са другите и така достига цената 1700
  • 4 гост

    0 0 Отговор
    след 290$ в цената влизат вече парите за реклама и т.н. и надценка..
  • 5 АйШит

    0 0 Отговор
    АйШ.та има себестойност 100$,а Галакси 290¢.АйШ.та струва на пазара повече, с по-ниски характеристики е, по-ниско качество и надеждност. Всеки може да си направи извода кой печели повече, като продава скапан продукт на завишена цена на зомбираните фенове.
  • 6 До Шита

    0 0 Отговор
    Ифоня 6+ го имам вече 8 месеца - не можеш го сравнява с Смасунга,просто го кърти ,особено по-надеждност - е в пъти по-добър!

    Коментиран от #7

  • 7 Ituriel

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "До Шита":

    С какво е по-надежден, с огъването си или с това, че не можеш да изпратиш 1 файл по нормален начин с блутут? Епъл зомбитата никога няма да спрете да ме изумявате...

    Коментиран от #8

  • 8 Димитър

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Ituriel":

    Имам 2 iphone 4, като и двата са на по 4 години вече, ако не и повече. Преди тях имах с андройд, трябваше почти всяка седмица да се рестартира, се нещо забиваше, е да беше андройд 2.2 сеге има доста по-нова версия.

    Преди около 10-тина дни купих note 4, та ще го видим след около месец-два как се спрява и дали може да издържи 4+ години.
    Ако е добре, мисля да взема и mate 2, горе доло на 70% от цената на самсунга е за подобни характеристики. Ако не ми допадне самсунга, си взимам за втори телефон iphone 6+
  • 9 сс

    0 0 Отговор
    Ей, това зомбитата на айфоня сте голема раотъ. И кво викаш, айфоня бил по-надежден. Кое бе? Кое му е по-надеждното? Частите доставени от Самсунг ли или китайската сглобка? Я случаайно изтърви айфоня от 1 м. да видиш какво ще му се случи с екрана! На момента ставана паяжина. При Самсунга и при старите модели това го няма с екрана. Какво ли да ти обяснявам, като си зомбиран и няма да разбереш.

    Коментиран от #12

  • 10 оня

    0 0 Отговор
    Ай зомбитата ги знаем, но има още няколко породи - айХейтъри, андроид зомбита и др. Галакси винаги на хартия превъзхожда айфона, но в реалния живот нещата са по-различни. Все пак много хора минават от андроид на iOS, а обратното - много по-рядко.

    До сс - software му е по надежден на "айфоня" . Как да ти го обясня? Продажбите са най-добрия съдник.

    Коментиран от #11

  • 11 мнение

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "оня":

    Ако е така Андроид отдаван нямаше да го има.А както виждаме всички Самсунг продава по добре от Епъл.
    Просто Епъл трябва да си преразгледат ценовата политика и да не продават с надути цени само заради името без да предлагат реално нещо кой знае какво повече.

    Коментиран от #14

  • 12 Димитър

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "сс":

    Какво зомбиране, аз ти казвам, че имам и айфон 4 и ноте 4. Ако бях зомбиран щях ли да купя самсунг.
  • 13 Niko

    0 0 Отговор
    Имам iPhone 6 и 6+, и двата съм ги изпускал повече от един метър поне по 5 пъти и на екраните им няма нищо, имат единствено леки одрасквания по ръбовете.
  • 14 Оня

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "мнение":

    Кой ти каза, че самсунг продават повече? Сравнявай само галакси и ноут със епъл. Евтините телефони не ги брой. Даже епъл трябва да те викнат ти да им преразгледаш ценовата политика. Явно много разбираш. Новите модели на самсунг не са по-евтини, така че намери как да искарваш пари и си преразгледай собствената финансова политика.
    Аз лично след galaxy s3 не бих си взел отново Самсунг, поне не и с тази боза - Андроид.
  • 15 некойси

    0 0 Отговор
    Ами като купчина чаркалъци е възможно да струва повече Самсунга, като се има в предвид глада на джава виртуалната машина при андроидите 4, 6, 8 ядра са напълно оправдани :)
    Истинската стойност на iPhone е iOS-а, собствена ОС която сами са си разработили за конкретните нъжди на тяхната черупка.

    До Ituriel ... едно време пращахме файлове и по инфраред от немай къде, при наличието на нормални мрежови протоколи защо изобщо да го мислиш?

  • 16 асддса

    0 0 Отговор
    Ти си е.*хти спрелия тип, хаха първо се осведоми защо не са нужни на Iphone 6-8-10-100 ядрени процесори, второ се осведоми каква честота поддържат любимите ти Андроид шитфони с 5ГХз тактова, която е такава за 5 секунди и после умират. Трето за надеждност само не говори, защото познавам над 10 човека с изпуснати галаксита у тях си и са с дисплей на сол, а да не говорим за това, че ако не го руутнеш си оставаш с възможно най-архаичния андроид ... я пак помисли кой е зомбирания фен хаха