Last news in Fakti

20 Април, 2015 11:40 3 695 4

Новият флагман Sony Xperia Z4

  • sony-
  • xperia-
  • z4
Без грандиозни мероприятия, японците от Sony представиха своя нов флагман при смартфоните. Това е Xperia Z4, като на този етап той е предназначен само за пазарите в Япония. През месец май ще бъде направена презентацията на световната версия, която ще се различава малко от японската версия.
 
Дизайнът на практика не търпи радикални изменения. Рамката е метална, а дебелината на устройството е 6.9 мм. Теглото е 144 грама, като всички тези показатели го правят по-лек и по-тънък от предшественика Xperia Z3. Новият Z4 е прахоустойчив и водонепромокаем и отговаря на стандартите  IP6, IP5 и IP8.
Дисплеят е 5.2-инчов с резолюция 1920х1080 пиксела. В устройството е интегриран 64-битов осемядрен процесор Qualcomm Snapdragon 810. Оперативната памет е 3 гигабайта, а вградената - 32 гигабайта. Последната може да бъде увеличена чрез слота за MicroSD до впечатляващите 128 гигабайта.
 
Основната камера на Xperia Z4 е 20.7-мегапикселова, а фронталната - 5.1-мегапикселова. Операционната система под която работи Xperia Z4 е Android 5.0. Габаритите на смартфона са 146х72х6.9 мм, а батерията е с капацитет 2 930 мАч. Смартфонът ще е достъпен в четири цветови гами.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 sony

    1 1 Отговор
    kato za 4-to pokolenie neshto ne sa go podobrili shte si ostana sas z2 :)
  • 2 смехурко

    0 0 Отговор
    Само не разбрах, каква е разликата в сравнение със Z3, освен че батерията е по-малка?
  • 3 sony z2

    0 0 Отговор
    kolega i az sam s z2 naskoro si go vzeh i e strahoten
  • 4 S Doichinov

    0 0 Отговор
    Този процесор не е ли същия като в HTC 9?Доколкото ми е известно той прегрява и затова самсунг се отказаха от него.