Last news in Fakti

24 Април, 2015 12:04 5 230 4

Електрическа триколка с педали

  • vitrue pedalist

Забавен проект за градско возило набира средства за серийно производство на платформата Kickstarter. Vitrue Pedalist представлява хибрид между велосипед и електромобил с едно колело отзад и две отпред.



Вграденият електромотор с мощност 750 вата позволява максимална скорост от 32 км/ч Захранва го 32-амперов 48-волтов йон-литиев акумулатор, който осигурява пробег от 80 км с едно зареждане. Когато зарядът на батерията се изчерпи, в действие трябва да влезе педалната сила.



Каросерията на Vitrue Pedalist е изработена от поликарбонат, а каплите - от магнезий. Триколката предлага две места, дискови спирачки, 8-скоростна задна предавка, товарен отсек с детска седалка и съвсем пълноценна осветителна система.



Возилото е изключително компактно - широчината достига едва 89 см. Това позволява паркирането му практически навсякъде. Vitrue Pedalist може да се кара и по велосипедни алеи.



Продажбите започват през ноември на цена е $4 499.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Роман Ценов

    0 0 Отговор
    по грозна кола не бяж виждал
  • 2 Роман Ценов

    0 0 Отговор
    извинете обърках се правилната дума е БЯХ
  • 3 халю

    0 0 Отговор
    заглавиети трябва да е "Електрическа триколка ЗА педали".
  • 4 незнайко

    0 0 Отговор
    Не се смейте. Наистина не е много красиво, но това е бъдещето за градовете. Само помислете, колко пъти колата ВИ е натоварена не с 5 а дори 4 човека. Да не говорим за излишъка от мощност който не се ползва.