Last news in Fakti

6 Май, 2015 10:40 4 952 0

Microsoft с нови два смартфона на Windows 10

  • microsoft-
  • windows 10-
  • cityman-
  • talkman
Корпорацията Microsoft, която започна да произвежда основно бюджетни смартфони на средно ниво, сега се подготвя да пусне не един, а два свои флагмана. Новите апарати ще получат названията Cityman и Talkman.
 
Първото устройство ще представлява фаблет, а второто ще е класически смартфон. Според наличната информация Cityman ще разполага с 5.7-инчов сензорен екран с резолюция QuadHD (2560 х 1440 пиксела), 8-ядрен процесор Qualcomm Snapdragon, 3 ГБ оперативна памет и 32 ГБ вградена. Батерията ще е с капацитет 3300 мАч, ще са налични две камери, като основната ще е 20-мегапикселова.
 
Talkman ще е със сходни характеристики. Диагоналът на дисплея обаче ще е 5.2 инча, а в качеството на процесор ще влезе шестядрен Snapdragon. Иначе батерията ще е с капацитет 3000 мАч, а оперативната и вградена памет, както и камерите ще са същите като на Cityman. И двата апарата ще работят под операционна система Windows 10. Датата на премиерата все още не е известна, но най-вероятно тя ще съвпадне с представянето на Windows 10.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА