Last news in Fakti

25 Май, 2015 11:36 12 765 9

Автономен подвижен дом или перфектната каравана

  • pioneers festival-
  • ecocapsule-
  • nice architects
Само след няколко дни, по време на изложението Pioneers Festival във Вен, се очаква една изключително интересна премиера. Става дума за подвижен автономен дом, създаден от компанията Nice Architects. Иновацията се нарича Ecocapsule, а уникалността на съоръжението не е само в компактните му размери.
По-интересна е неговата степен на автономност. Миниатюрният жилищен комплекс не се нуждае от комуникации като електричество от електропреносната мрежа, защото разполага с ветрогенератор и комплекс от слънчеви колектори. ВиК мрежата също се оказва ненужна, защото е налична иновативна система за събиране и филтриране на дъждовна вода.
Иначе формата на Ecocapsule е доста футуристична и наподобява яйце. Както вече стана ясно размерите на конструкцията са изключително компактни. По-конкретно те са 446.8, 240.7, 248.7 см, което наред с ниското тегло позволява безпроблемното транспортиране от едно място на друго.
Интериорните решения също са уникални. На площ от осем квадратни метра са разположени легло, маса, кухня, тоалетна, шкафове и дори остава свободно място. Помислено е и за уюта. Подът и тавана са облицовани в естествено дърво. Останалите характеристики на технологичната автономна къща не са известни на този етап.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ачо

    2 0 Отговор
    Наистина е перфектната каравана
  • 2 май не е

    3 0 Отговор
    Перфектна, перфектна, ама е само за един човек. Каравана за самотници...

    Коментиран от #4

  • 3 дядо Сиджимко

    2 2 Отговор
    Това яйце му трябва винаги кран за поставяне. Да видим как ще дойде кран на тая скала.А как ще сготвиш вътре,или както е свикнал "западняка",само на консерви.Приятно пържене на рибата дето си хванал.
  • 4 я съм от село

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "май не е":

    ми ша си вземат две да стават за двама таман няма да се карат
  • 5 Тодор

    1 0 Отговор
    Нищо ново!Моята каравана е много по-удобна ,имам соларен панел.Няма само ветрогенератор,но не е проблем да сложа.Нищо перфектно не виждам!Дори е малка и неудобна!
  • 6 фИкУсА

    1 0 Отговор
    Идеално място да се затвори човек с някой девойка вътре за една седмица ъъъ къде казахте че е тоалетната ..???

    Коментиран от #7

  • 7 CaMyPau

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "фИкУсА":

    Фикус баце... Кенеф няма. Всичко се преработва в безплатна манджа.. Да нема загуби. Якаш и после папкаш и после пак акаш.. Перпетум мобиле..
  • 8 хххх

    0 0 Отговор
    .аси грозното нещо .. кое е новото

    и на каравана от 70те години може д аси направиш слунчев панел и ветрогенератор ..

    поне нормалните каравани са по просторни и не с аизвити като яице да трябва да ходиш приклекнал хахахаха
  • 9 ееее

    0 0 Отговор
    и да я местиш трябва да си извикаш платформа хахах .аси назадничевата идея и некомпактност и мобилност