Last news in Fakti

26 Май, 2015 11:00, обновена 26 Май, 2015 11:12 6 757 3

Как се тестват мантинелите край пътя?

  • мантинели-
  • пътища-
  • краш тест
Запитвали ли сте се как всъщност се проверява надеждността на мантинелите и бетонните огради на пътните платна? Отговорът е доволно прост - с помощта на изпитаните вече краш тестове. Сега сме подбрали за вас част от любопитните краш тестове, направени от специалистите на института по транспорт в Тексас.
 
Крайпътните бариери се тестват като в тях се блъскат различни по големина и форма моторни превозни средства. Скоростта, с която возилата срещат мантинелите е 100 км/ч. Първо теста се прави с камион, след това с всъдеход, пикап и най-накрая с лек автомобил. Вижте как става това.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 dhcp

    0 0 Отговор
    Тва по-скоро е тест на беъонен блок, а не на мантинела.
  • 2 guest

    0 0 Отговор
    Мантинелите в САЩ са по-скоро беттонни блокове.
  • 3 1234

    0 0 Отговор
    В България ги тестваме като се блъскаме в тях,и в по вечето случаи те сдават багажа защото са слаби.Виждал съм прицеп като се отклони на магистрала ХЕМУС премина през двойната мантинела и влезе в канавката на насрещното ,и се преобърна защото канавките ни са дълбоки като напоителни канали.Ако влезеш в канавката си мъртъв,а ако е по плитка можеш да се спасиш,но това е направено да се убиеш,а не да останеш жив.