Last news in Fakti

26 Май, 2015 14:03 3 213 4

Дисплей със защита от любопитни погледи

  • дисплей-
  • защита-
  • ъгъл на виждане
Много от нас са изпадали в ситуация, когато в превозно средство като автобус, влак, самолет и т.н. случайни хора, намиращи се в близост надничат в дисплея на мобилното ви устройство или в този на преносимия компютър. Към момента съществуват специални защитни плаки, които се лепят върху екрана и не позволяват изображенията на екрана да се виждат под ъгъл, но тези приспособления невинаги са функционални.
 
Компанията Microsoft е решила да сложи край на този проблем, разработвайки специална технология, която ще може да се интегрира при изработката на екрани за компютри, мобилни устройства, смартфони и др. и ще притежава т.нар. защита от чужди очи. От компанията вече са патентовали новата технология, а според информация от описанието на патента става ясно, че новият дисплей ще е със специфична интензивност на подсветката.
 
Тя ще позволява информацията на дисплея да се вижда само от онзи, намиращ се пред екрана под съответстващ ъгъл. Подобна технология се използва в портативната конзола Nintendo 3DS, където екранът трябва да се гледа само под определен ъгъл за де се получи 3D ефект. Идеята на Microsoft не е нова, тъй като е известно, че още през 2011 година Apple патентова аналогична технология, но тя все още не е намерила реализация в серийно устройство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    0 0 Отговор
    Това го има от много време. Просто се поставя допълнителено фолио и не е необходима хипер-мега-ултра "технологията" на Микрософт.

    Коментиран от #3

  • 2 манафа Пею

    0 0 Отговор
    мен не ми требе, аз друго освен 18+ не гледам па който сака да се дърви до мене си е негов проблема.
  • 3 Гламав

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Абе ти мислиш ли малко бе. Кое е по-добре - да мъкнеш някакъв лист дето ти затъмнва екрана с тебе или да лепиш някакви неща по него или нна което и да е устройство с няколко клика да става и то за същите пари, които е компютъра ? Мъкни листа като си умен.
  • 4 Гостъ

    0 0 Отговор
    Кви "листи" .. Никът ти казва доста ... Нищо не се "лепи" 'оди чети преди да бълваш тъпотии. Да не мислиш, че "Технологичният гигант" ще ти го дава без да си платиш?