26 Май, 2015 14:59 6 244 5

Golf ще получи мултимедия с жестово управление

  • volkswagen-
  • golf-
  • golf r touch-
  • мултимедия-
  • жестово управление

Обновеният Volkswagen Golf ще стане първият сериен автомобил с информацонно-развлекателна система, която ще може да контролира редица функции на колата с помощта на жестове, разкрива шефът на развойния отдел на марката Хайнц-Якоб Нойсер пред Auto Express. Нововъведението ще бъде включено в списъка с екстри за модела в края на следващата година.



Новата мултимедия на Golf ще включва три екрана и пет сензора, разположени в салона. Сегашният монитор ще бъде заменен от голям 13-инчов дисплей в центъра на арматурното табло, а аналоговите контролни прибори ще отстъпят място на 8-инчов екран. С жестове ще може да се усилва и намалява звукът на озвучителната система, да се регулира климатикът и да се отваря и затваря люкът на покрива.



Модернизираният Golf ще заимства новото си оборудване от прототипа Golf R Touch, показан на изложението за потребителска електроника CES в Лас Вегас през януари. В неговия салон почти няма бутони и механични превключватели. За отварянето на шибедаха е достатъчно да се докосне таванът, след което на екрана се появява меню с настройки за управлението му. При движение на ръката от ветроупорното стъкло назад люкът се отваря, а в обратна посока се затваря. На сходен принцип се регулира позицията на седалките.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Доналд Дък

    0 1 Отговор
    А как ще разпознава жеста "среден пръст"? :D
  • 2 Кобрата

    0 0 Отговор
    Супер е Golf-ът, само че по-добре си е със стандартното табло, без тези големи екрани. Тази електроника за 4-5 години ще издаде багажа, а в България ги карат до към 25-30 години. Колкото повече електроника, толкова повече ядове. Няма лошо да има една стандартна 8 инчова навигация, но 13 е прекалено, а за климатроникът си е по-добре да е с копчета...
  • 3 незнайко

    0 0 Отговор
    Вече се оливат. Да правят кола без шофьор и да се преключва. Като не може да се измисли друго в автомобилите ги тъпчат с електроника. Ако не беше тя автомобилите щяха да са на нивото от миналия век.

    Коментиран от #5

  • 4 традиционалист

    0 0 Отговор
    Това е абсолютно ненужно! Предпочитам автомобил с традиционен скоростомер и копчета за управление на останалите неща. Стандартен дисплей за навигацията е напълно достатъчен. Навремето със старите мобилни телефони бе много лесно по-лесно да се борави и шофира. А сега превръщат колата в един голям смартфон който е излишен и ще отнема от вниманието на водача.
  • 5 некойси

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "незнайко":

    Е та нали на всеки 2 години всяка марка изкарва нов модел, който трябва да е с нещо повече от предишния.
    Икономическата система в действие, бизнес нищо лично