27 Май, 2015 12:58 2 474 0

Мини робот развива скорост 17.6 км/ч

  • робот-
  • х2-
  • velociroach
Инженерите от Калифорнийския университет създадоха най-бързия мини робот в света. Името му е VelociRoACH е въпросната бързоходна модификация е обозначена с индекс X2. Роботчето се придвижва на сет "крака" и е способен да достигне скорост от 17.6 км/ч (или 4.9 м/сек).
 
За една секунда X2-VelociRoACH пробягва разстояние, което е 47 пъти по-голямо от дължината на тялото му. Според конструкторите на X2-VelociRoACH, това съвсем не е предела на възможностите му. За да се увеличи скоростта обаче роботчето се нуждае от допълнително укрепване на корпуса, защото сегашната конструкция не може да издържи по-голямо натоварване.
 
X2-VelociRoACH тежи 54 грама, а дължината му е 10.4 сантиметра. Изработен е от детайли, напечатани на 3D принтер, като в материалите е използван доста карбон, найлон и фибростъкло. Вижте повече за X2-VelociRoACH.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА