Last news in Fakti

29 Юни, 2015 16:12 2 710 2

Брава без ключ

  • ola-
  • брава-
  • дактилоскопски сензор

Група китайски изобретатели набира средства за серийното производство на "умна" брава, която се отключва с отпечатък от пръст. Ola може да се контролира от телефона през Bluetooth 4.0. Веднъж запаметен, отпечатъкът от палеца замества напълно ключа.



Системата запомня хората, които имат достъп до помещението или дома, и ги идентифицира с вградения дактилоскопски сензор. Ola се захранва от четири батерии тип AA, чийто заряд стига за около година и половина. Ако се изтощят, безключовата брава може да се активира през вградения microUSB-порт.



До момента проектът е събрал $80 000 от необходимите $125 000 в платформата Kickstarter. Ola може да се купи с предварителна поръчка за $160.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тапанар

    0 0 Отговор
    убавиня
  • 2 onq s konq

    0 0 Отговор
    Не зная колко е сложно да се снеме пръстов отпечатък на собственика на дома примерно от ползваната от него чаша в ресторант и по него да се иэработи дубликат от съответния материал който бравата да разпознае,но съм сигурен,че е много по лесно при необходимост да се отреже пръста на същия този собственик и да се поднесе на бравата като "жертвоприношение".