Last news in Fakti

30 Юни, 2015 16:35 2 538 1

Лондонските автобуси минават на ток

  • лондонски автобус-
  • дабъл декър-
  • byd-
  • борис джонсън-
  • лондон-
  • електрически автобус

Тази есен по улиците на Лондон ще поемат нови екологични "дабъл декъри", съобщават от пресслужбата на градското кметство. Прочутите двуетажни автобуси, които са се превърнали в една от емблемите на британската столица, ще работят изцяло на електричество.

Рейсовете New Routemaster с акумулаторни батерии с голям капацитет ще обслужват централните части на града. Проектът се смята за революционен, тъй като до момента нито един производител не е успявал да разработи достатъчно мощни и едновременно с това леки батерии, подходящи за използване в толкова големи превозни средства. Пробивът е дело на китайската компания BYD.

Най-горещ привърженик на електрическите автобуси е кметът на Лондон Борис Джонсън, който се бори за екологичен градски транспорт със зъби и нокти още от встъпването си в длъжност през 2008 г. За седем години от кметуването му в столицата са се появили 1 300 хибридни рейса, а други 1 400 са били преоборудвани с цел намаляване на вредните емисии със средно 88%. Джонсън не крие амбициите си да превърне "родния град на смога" в мегаполиса с най-чист въздух в света.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    Чест му прави на Борис Джонсън за неговите амбиции. Наистина китайците са тези които дават тласък на електромобилите с батериите които измислят. Те са тези които пускат телефон с 10АЧ. батерия.