1 Юли, 2015 11:36 14 550 18

Руският мотоциклет на "Нощни вълци" се оказа италиански

  • волк-
  • moto guzzi-
  • california-
  • нощни вълци-
  • александър залдостанов-
  • хирурга-
  • русия-
  • путин

Представеният лично от известния байкър Александър "Хирурга" Залдостанов "отечествен" мотоциклет "Волк" прилича подозрително на Moto Guzzi, коментират руски ентусиасти във Facebook. Широко рекламираният от рокерския клуб "Нощни вълци" мотор всъщност е модифицирана версия на италианския оригинал.



"Волк" беше показан на закрита церемония на 27 юни в московския център на байкърския клуб, придобил световна известност с безрезервната си подкрепа за режима в Москва, личното приятелство между "Хирурга" и президента Владимир Путин и европейския поход по случай победата на СССР над нацистка Германия. Тогава Александър Залдостанов обяви, че мотоциклетът е създаден в сътрудничество с Ирбитския завод, където се произвежда "Урал".



Всъщност "Волк" представлява Moto Guzzi California с преработена рамка и вилка. На приборния панел обаче пише името на прочутата италианска марка, а избраният режим на езда гласи издайнически "Pioggia" (ит. "Дъжд"). В САЩ този мотоциклет струва $15 500.



По повод лъсналата измама паметливи сънародници на "Хирурга" припомнят думите му отпреди време: "Защо велика държава като Русия, която изстрелва ракети в космоса, произвежда най-добрите военни самолети, подводници, кораби и танкове в света, която строи най-сигурните атомни централи, да не може да създаде мотоциклет или автомобил, с който да се гордеем? Ако някой твърди, че Русия е неспособна да създаде нещо прилично, ще напомня, че много от постиженията на западните технологии са базирани на руски разработки и руски специалисти. Така че Западът до голяма степен трябва да бъде благодарен на Русия за това, че живее толкова комфортно - бих казал за наша сметка. Мисля, че дойде времето тази несправедливост да бъде поправена."



Дебютът на "Волк" пред публика е насрочен за 21 август, когато в Севастопол ще се състои байкърско шоу с участието на "Нощни вълци". Залдостанов отказва да съобщи подробности за техническите характеристики на мотоциклета и перспективите за серийно производство. "Хирурга" отбелязва единствено, че предстои комплексна програма от тестове и моторът има "руски дух" и "вълчи нрав". Според официалната информация над дизайна е работил "международен екип от Русия и Италия".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джон Смит

    4 4 Отговор
    Много злоба! Като китай, прекопира 99,99% даден автомобил, викате браво!
  • 2 Име на гост

    5 3 Отговор
    Нещо като нищо! Типично по Руски. Големите технологии особено след втората световна се само и единствено на Немските инженери в плен. 80% от нещата са им копие или откраднати от Щатите разработки. А междо другото Мото Боклуцито си е скапано още в зародиш.

    Коментиран от #6

  • 3 пффф

    4 2 Отговор
    Пияни ...
  • 4 onq s konq

    6 2 Отговор
    А как щеше да се продава като топъл хляб тоя мотор в България...ако още съществуваше "Желязната завеса"!Също като "Жигулитата" на времето-15г.чакане,нула конкуренция,монополна съветска цена,огромно количество работеща съветска работна ръка в "Толиати",.Следва "изсмукване " на парите от Източния блок и вкарването на голяма част от тях във военни технологии и производства,защото ..."Няма ли желязна завеса,няма и Източен блок,няма да има и "Велика Русия"Колкото до наглата откровеност на Путиновия "вълчи приятел" че Запада живее в "такъв комфорт",докато Русия тъне в мизерия/подразбира се/ и е време да се възстанови справедливостта "- значи само едно-НЕ МОЖЕМ ДА ГИ СТИГНЕМ НИКОГА ПО АКЪЛ И БЛАГОДЕНСТВИЕ,НО ПЪК МОЖЕМ ДА ГИ НАПАДНЕМ И ДА ЗАГРАБИМ ПОСТИГНАТОТО ОТ ТЯХ!...Което всъщност и става в момента ,като Украйна е само първата стъпка за "загрявка" така да се каже.

    Коментиран от #5

  • 5 ЩАС

    2 3 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    То пък Украйна едни постижения като е наредила и те (постиженията) просто плачат за заграбване. Ама като няма "желязна завеса" и "Източен блок" се наложи хамериканците да си търсят нови пазари за оръжията и затова пуснаха духа от бутилката, наречен "ислямизъм". Ние вече го отнесохме (атентатът в Бургас), но дано Господ не позволи това пак да се случи. Разчитам на Господ, понеже тези, които трябва да ни пазят хич ги няма ...
  • 6 Звучен шамар срещу пропагандата

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Име на гост":

    Изобщо не е скапано, защото е италианско, не руско! Ами, добре е, че си признават колко могат. Иска ми се да има добър изцяло руски мотоциклет, ама ... Няма!
  • 7 onq s konq

    2 1 Отговор
    Упорито не искаш да се сетиш,че за да стигнеш донякъде,трябва да минеш отнякъде?!А ако си мислиш че Червената армия ще прокопае тунел под Украйна или ще я прескочи "със засилка" за да се докопа до Интелигентна Европа ...уверявам те че е малко вероятно:)Между другото съветската/в момента преименувала се в "руска"/ военна доктрина винаги се е ръководила от мотото"Вперьод,щото от туй по-лошо няма как да стане.Да преборим качеството с количество! "
  • 8 2dw

    1 0 Отговор
    и кво , кучеата баат, камилитте броадат
  • 9 Атанас

    0 1 Отговор
    Този ли е известният русофил, водачът ? Има тъпо изражение, як е но тъп. Ако беха първите години на прехода щеше да е мафиот
  • 10 paco

    2 1 Отговор
    Като смотан руски ТАНК
  • 11 lennin

    3 1 Отговор
    Както всичко руско ....просто една измама
  • 12 доко

    3 0 Отговор
    Ако не е това ,което вадят от земята ,в Русия ще умрат от глад.
  • 13 мемфис

    2 0 Отговор
    Единственото, което алкохолиците са измислили е самогона и самовара!!!!
    Всичко друго е откраднато!!!!
  • 14 Дошо

    2 0 Отговор
    Много ясно, че не е руски.Руснаците са тъпаци и не могат да направят нищо.Всичко, което някога са произвеждали е било крадено.

    Коментиран от #15

  • 15 pumpi

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "Дошо":

    pak se izkaza MNOGO AMA MNOGO nepodgotven
  • 16 ккк

    2 0 Отговор
    Запада живеел благодарение на руските разработки, Божеееее, колко мъка има по тоя свят.Тия руснаци се на.раха прави,подминаха и македонците.
  • 17 Jack Bauer

    1 1 Отговор
    Като говорим за руски мотоциклети се сетих че едно време карах руски ИЖ 350 и беше доста добър мотор за времето си. Руснаците могат да направят много добър мотор но е по лесно да вземеш нещо на готово и да го "доработиш". А защо не просто да си купят Moto Guzzi (фирмата имам в предвид).
  • 18 коперник

    0 1 Отговор
    най-странното от всичко е, че се поставя италианската техника на пиедестал.