Last news in Fakti

3 Юли, 2015 11:18 3 050 2

Chevrolet ще охлажда смартфони

  • general motors-
  • chevrolet-
  • безжично зарядно

От догодина седаните Chevrolet Malibu и Impala ще се оборудват със система за охлаждане на смартфони. С новата функция ще разполагат също компактният Cruze и следващото поколение на хибрида Volt с вградено безжично зарядно устройство в основата на арматурното табло.

Новата система не е връх на конструкторската мисъл. Инженерите просто са извели вентилационен отвор от климатика към нишата, в която е разположена платформата за безжично зареждане. Температурата на въздушния поток към телефона няма да се регулира отделно и ще бъде същата като за останалата част на купето.



От Chevrolet отбелязват, че съвременните смартфони разполагат със защита срещу прегряване, но тя често не е достатъчно ефективна. Новата система може да помогне за намаляване на натоварването върху хардуера и батериите, увеличавайки живота им.

General Motors обяви, че започва да монтира безжични зарядни устройства в автомобилите си през 2011 г. Първият модел с такава екстра трябваше да стане Volt, но впоследствие дебютът на системата бе отложен за 2014-а.

Първите серийни модели на GM с безжични зарядни станаха Chevrolet Tahoe и Cadillac Escalade. Системата работи на принципа на електромагнитната индукция. Устройството създава магнитно поле, което подава енергия на късо разстояние към индукционна бобина в смартфона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Име като гост:

    0 0 Отговор
    "Температурата на въздушния поток към телефона няма да се регулира отделно" значи като набичиш парното лятото и сложиш телефона да се зарежда ще стане красиво :D
  • 2 dhcp

    0 0 Отговор
    Ти лятото с пуснато парно ли караш бе