Last news in Fakti

3 Юли, 2015 13:17 9 155 12

Колко телефона спират куршум от АК-74?

  • ак-74-
  • калашников-
  • iphone-
  • samsung

Холивуд ползва какви ли не предмети, за да предпази живота на филмовите герои от куршумите на лошите. Понякога е достатъчна дори монета в джоба на ризата и персонажът се отървава само с уплах въпреки прякото попадение в сърдечната област.

Може ли обаче мобилен телефон да спре куршум от "Калашников"? Този въпрос са си задали ентусиастите от EverythingApplePro и веднага са решили да проверят на практика шансовете на смартфон срещу проектил, който напуска цевта със скорост 900 метра в секунда.

За целите на опита един зад друг са разположени няколко апарата на Apple от различни поколения, едно менте на iPhone 6 и Samsung Galaxy S6. Експериментът е проведен два пъти, за да се установи несъмнено, че човек се нуждае от защитата на поне 5-6 телефона, за да оцелее след обстрел с АК-74.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    1 0 Отговор
    Ако ме бяха питали вместо да се занимават с глупости щях да им кажа,че един стационарен тел върши същата работа.От най-старите -железните!
  • 2 сссс

    1 0 Отговор
    на гринго не му трябват толкоз телефони с емблемата на ухапана ябълка на него само един железен долар му спаси живота
  • 3 Сикишлийски

    0 0 Отговор
    що за глава трябва да има някой , за да стреля по телефони...след като
    има бронежилетки..
    а някои казват ,че глупостта била до време

    Коментиран от #4

  • 4 Никой

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Сикишлийски":

    Глупост, глупост ама той сигурно печели от едно такова видео повече пари, отколкото ти за 3 месеца.
  • 5 dhcp

    0 0 Отговор
    НЕ го знам колко печели ама е .ахти и кривия. Вижте първия изтрел как е насочен и снаряда задира здраво дъските. След това пък стреля втори път по полупръснатите телефони за да докажел резултатите от първия изтрел... Та защо втория изтрел мина през телефоните? Защото снаряда не задра дъската или защото телефоните бяха вече напукани от първия опит? В крайна сметка клипа не доказва нищо Иначе съм ставал свидетел на това как изтрел с ак по стадо глигани поваля първия и ранява глигана зад него. Втория глиган измина към 2км. Та не съм навитак да ме пазят ябълки от подобен изтрел

    Коментиран от #6

  • 6 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "dhcp ":

    Казва се куршум! Снарядите са от оръдия!!!
  • 7 dhcp

    1 0 Отговор
    Прав си ама след нощна не правя много разлика :)
  • 8 1234

    0 0 Отговор
    На Георги Касабов му личи липсата на казармата.Автоматът не е АК 74..,а е АК 47,понеже е изобретен тогава,а през втората св война е бил на въоръжение автомат Шпаги и картечен пистолет Судаев е имало и др .
  • 9 1234

    1 0 Отговор
    На Георги Касабов му личи липсата на казармата.Автоматът не е АК 74..,а е АК 47,понеже е изобретен тогава,а през втората св война е бил на въоръжение автомат Шпагин и картечен пистолет Судаев е имало и др .
  • 10 няма

    1 0 Отговор
    1234 мноооого си зле баце. Това е АК74. Ако си отвориш очичките заспали ще видиш ,че това е 5.45 калибър.А ако си ходил в казарма то това сигурно е било през 1951 г :)
  • 11 Алфата

    3 0 Отговор
    АК 74, 5.45 калибър. Олекотен с пластмасов пълнител и приклад(ако не е сгъваем), първият пригоден за гранатомет АК. Куршуми с изместен център на тежестта. В състояние да нанесе сериозни поражения попаднал в тялото. Навремето имаше еди лаф за него: ако те уцели куршум в петата, може да ти излезе през рамото! Апропо, много смартфони е пробил без да се отклони куршума! А ако беше АК 47 бая повече "ябълки" щяха да му трябват, за "куршумоуловител"! Пробивността на 7.62 е в пъти по-голяма. На 100 м пробива жп релса! Не е и уточнено от каква дистанция е стрелбата в горния опит. В практиката по принцип, АК 47 е предпочитан пред 74-ката. При бой тип "Бейрут", куршумите на 47-цата стени пробиват, за разлика от 74! Последният се използва предимно от специализирани подразделения. До 1234! Заедно с немският МП 42, Шпагин се води картечен пистолет. Заради малкият обхват и занижената точност на стрелбата. Първоначално Шпагин е бил с барабанен тип пълнител със 72 патрона. Бил е неудобен(особено на разузнавачите) при пълзене заради пълнителя. Затова руските разузнавачи са предпочитали немския МП 42 (или както му казваме ние - шмайзер) - заради плоският пълнител. В последствие започват да произвеждат и плоски пълнители за Шпагин, но с 30 патрона! Навремето, когато имахме АРМИЯ за част от запаса(сега резерва) бяха предвидени Шпагин-и с плоски пълнители. При тотална мобилизация щеше да има недостиг от Калашников. Лично съм охранявал известно време такъв склад.

    Коментиран от #12

  • 12 вер

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Алфата":

    Сляп ли си?Не виждаш ли,че стреля от 1 метър?