Last news in Fakti

7 Юли, 2015 13:41 2 205 0

Измислиха и умен пръстен

  • пръстен-
  • oura
Т.нар. умни джаджи стават все по-компактни. Поредното доказателство за това е устройство във формата на пръстен. То е дело на финландски инженери от компанията Oura и има за цел да следи здравословното състояние на неговия притежател. Що се отнася до функционалност новата джаджа не отстъпва на по-големите гривни и часовници.
 
Изделието следи за съдържанието на кислород в кръвта, честотата на сърдечната дейност, температурата на тялото, артериално налягане и още куп други. Oura е изработен от водонепромокаем материал, наречен циркониева керамика. Автономната му работа е три дни, а зареждането му отнема само един час.
Всичката събрана информация за здравословното състояние на човека, устройството предава на смартфон. Нужно е само да се изтегли специално приложение. Устройството работи, както под iOS, така и под Android операционни системи, а хубавото е, че не е нужна постоянна връзка със смартфон.
 
Когато такава няма джаджата съхранява информацията в собствен памет модул. На този етап са анонсирани три варианта - бял, гланцов черен и черен мат. Цената на един такъв умен пръстен е $250. В бъдеще ще се появят и други варианти, както цветови, така и такива с различна форма.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА