4 Август, 2015 01:15 2 697 0

Роботи-асистенти под наем помагат на бизнеса в Япония

  • робот-
  • япония-
  • бизнес-
  • под наем

Бизнес версията на Пепър ще бъде с предварително инсталирани приложения

Роботи-асистенти под наем помагат на бизнеса в Япония - 1
Снимка АП/БТА

Когато японската компания Softbank пусна в продажба своя робот помощник Пепър през юни, той се разпродаде почти мигновено. Сега, преди да обяви наличието на допълнителни бройки пред широката общественост, компанията предлага робота като устройство за отдаване под наем.

Цената за услугата "Пепър под наем" ще бъде 55 000 йени на месец, или около 444 долара. (Между другото, цифрата четири се счита за лошо число в Япония. Нещо като цифрата 13)

От потребителите ще се изисква да подпишат договор за три години, което възлиза на около 16 000 долара в разходи за наем.

Бизнес версията на Пепър ще бъде с предварително инсталирани приложения, предназначени да позволят на бизнеса да използва робота като автоматизиран рецепционист и асистент.

Ако нещо се обърка с робота, потребителите ще могат да получат помощ онлайн или по телефона. Тази помощ ще включва също и възможността да се изискват поправки на робота и, ако е необходимо, възможността за подмяна на робот.

Засега роботът е достъпен само в Япония, но компанията производител се надява да предложи своя продукт извън Япония през следващата година.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА