Last news in Fakti

30 Август, 2015 11:00 2 242 1

Холандската железница изцяло на възобновяема енергия до 2018

  • холандия-
  • железници-
  • ветрогенератори
Холандският железопътен превоз в скоро време ще се базира изцяло на енергия от ветрогенератори. Оказва се, че вече повече от 50% от захранването му идва от възобновяеми енергийни източници. Тези факти щяха да звучат странно ако се отнасяха за друга държава, но за Холандия това не е изненадващо.
 
Според Railway Technologies цялата железопътна мрежа на страната ще се захранва от възобновяема енергия до 2018 година, като това е подплатено с договор между електрическата компания Eneco и кооператива Viviens. Така Холандия не само ще се окаже първенец в това отношение, но и ще разкрие технологичните методи, благодарение на които това е станало възможно.
 
Според Eneco това първо ще намали отделянето на въглероден диоксид главоломно и ще послужи за пример на останалите. Мобилният превоз отделя около 20% от въглеродните емисии на страната и ако искаме да продължим да го използваме трябва да го направим природосъобразно. Този договор ще предложи на жителите на страната екологична мобилност без значение от разстоянието.
 
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    0 0 Отговор
    Така правят хората които мислят за държавата си,за железницата си,а при нас само пари искат и все се оплакват,а какво правят?Крадат от нафтата на БДЖ и после нямали пари,колко влязоха в затвора?Никой .